Transylvania Classic prima competiție de vehicule istorice revine la Sibiu în perioada 20-22 august. Acesta este primul eveniment auto din România înscris în calendarul Federației Internaționale de Vehicule Istorice.

Timp de trei zile, mașini prestigioase care au scris istorie, dar și mașini electrice care prefigurează viitorul vor concura pe cele mai frumoase drumuri din Sibiu.

Evenimentul integrează categoria Young Timer pentru mașini produse după 1991. Mașinile electrice vor avea și anul acesta, un loc special în competiție. S-a permis înscrierea mașinilor electrice, indiferent de anul de fabricație, obiectivul fiind acela de a promova acest tip de mobilitate.

Traseul competiției cuprinde peste 400 kilometri prin cele mai frumoase locuri din județul Sibiu. Punctele principale de atracție vor fi Biertan, Păltiniș, Poiana Sibiului și  Transfăgărășanul.

Joi, 20 august, de la ora 19, în Piața Mică din Sibiu va avea loc startul festiv al competiției.

Vineri, 21 august. Startul se va da la ora 12, din Piața Mică. Echipajele vor urma traseul prin Șura Mică, Ocna Sibiului, Mândra, Ludoș, Apoldu de Jos, Miercurea Sibiului, Dobârca, Poiana Sibiului, Tilișca, Săliște, Sibiel, Orlat, Gura Râului, Rășinari. Acestea se vor întoarce tot în Piața Mică.

Sâmbătă, 22 august. Participanții vor lua startul la ora 7, din aceeași locație și vor urca  pe Transfăgărășan, până la Bâlea Lac. După coborârea Transfăgărășanului concurenții vor urma traseul Săsăuș – Chirpăr – Nocrich – Alțâna – Bârghiș – Pelișor – Richiș –  Mediaș – Șeica Mare – Slimnic – Șura Mare – Sibiu.

Festivitatea de premiere este programată sâmbătă, 22 august, la ora 20:30, în Piața Mică.

Transylvania Classic prima competiție de vehicule istorice revine la Sibiu în organizarea celor de la ACS Scorpions Motors Festival, fiind cofinanțat de Primăria Sibiu prin Agenda Sport 2020.

Programul si detaliile complete ale evenimentului, le puteți găsi și pe pagina oficială de eveniment.

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată pe ebenmedia.ro!

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Cât se dă darul la nuntă în 2021

Cât se dă darul la nuntă în 2021? Nunțile sunt evenimente importante în viața oricărui cuplu, sunt extrem de frumoase, dar și costă. Este plăcut să îți alegi machiajul și ținuta elegantă pentru fericitul eveniment, dar acestea nu sunt singurele costuri cu care te vei confrunta de-a lungul acestui sezon de nunți. Mai este și darul de nuntă!

Eurovision 2022: Aceasta este piesa care va reprezenta România la Eurovision

Eurovision 2022: Aceasta este piesa care va reprezenta România la Eurovision. WRS va reprezenta România la Eurovision 2022, în Italia, la Torino, cu piesa…

România locul I la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete

România locul I la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete. România a obținut locul I în cadrul concursului EGMO 2022, cu o medalie de aur și 3 de argint

Târgul de Paşti din Sibiu revine după 3 ani de pauză

Târgul de Paşti din Sibiu revine dupa 3 ani de pauză. Peste 50 de expozanţi din toate colţurile ţării vor fi prezenţi la Târgul de Paşti din Piaţa Mare care…