Telemunca sau munca de acasă reprezintă viitorul companiilor prezente pe piața locală și nu numai. Lunile de distanțare socială și de lucru de acasă au reprezentat o lecție foarte importanta pentru managerii companiilor mari care au înțeles că adaptabilitatea și digitalizarea sunt esențiale pentru mediul Business.

Modul de lucru de acasă continuă și în lunile următoare, schimbând complet politicile de lucru, conform reprezentanților Wizrom Software, cel mai important dezvoltator și integrator de software din țară.

Telemunca devine principala politică de lucru pe termen lung

Telemunca este una din principalele lecții ale perioadei atât de dificile impusă de pandemia cu Coronavirus. Acest tip de muncă a reprezentat un experiment dificil care a generat o serie de beneficii pentru angajați. Companiile mari nu au fost pregătite pentru această trecere, însă au depus mari eforturi pentru a se conforma noului context, conform datelor publicate în 2019, în Eurostat, în care un foarte mic procent de doar 5.4% din Uniunea Europeană era familiarizat cu telemunca.

Înainte de pandemia cu Covid 19, o parte din companii erau foarte reticente în contextul ideii lucrului la distanță. Situația i-a determinat, însă, pe reprezentanții companiilor să adopte această măsură foarte rapid. Trecerea a fost foarte bună de la un mod de lucru la altul, făcută aproape peste noapte. 

Concret, perioada pandemiei a adus o perspectivă nouă asupra lucrului de acasă. Foarte mulți angajați au fost productivi, au putut lucra fară întreruperi, în timp ce alții au fost de părere că s-au bucurat de mai mult timp dedicat vieții personale. În contxtul economic, lucrul la distanță necesita reducerea spațiului necesar pentru birouri și costurilor cu întreținerea și cu chiria.

Condiția esențială a succesului acestui mod de lucru a fost aceea ca organizațiile să implementeze uneltele tehnologice care să facă posibilă productivitatea angajaților remote, dar și soluții de colaborare, de contabilitate și self-service.

Studiile în domeniu, în speță cel organiat de Colliers International publicat în luna mai, 70% dintre români și-au exprimat dorința de a munci de la domiciliu mai multe zile pe săptămână, chiar și o dată cu relaxarea măsurilor privind prevenirea răspândirii Covid 19. 

Schimbările pe piață IT și descrierea celor mai căutate soluții de lucru de la domiciliu

Companiile tehnologice au fost nevoite să lucreze la foc continuu în ultimele luni, în condițiile pandemiei cu Coronavirus. Foarte multe organizații din diverse industrii s-au văzut nevoite să investească în soluții IT în vederea derulării operațiunilor. 

Digitalizarea reprezintă un instrument important de sprijin al afacerilor fară de care progresul economic nu este posibil. Companiile, guvernele și instituțiile trebuie să conștientizeze că nimic nu este posibil fară digtalizare și că trebuie să investească în rețele și soluții tehnologice care să le conecteze cu clienții, cetățenii și elevii.

Din ce în ce mai multe magazine își oferă serviciile și produsele în medul online, iar restaurantele profită de aplicațiile mobile de food delivery. În perioada următoare se pune accent pe personalizarea soluțiilor în mediul online. Wizrom Software este un important dezvoltator și integrator de soluții IT pentru afaceri din România care dezvolta și furnizează softuri de HR, de contabilitate, salarizare și gestiune, de producție și Business Intelligence. 

Sursa: https://www.economica.net/wizrom-software-cum-s-a-schimbat-piata-de-it-in-contextul-lucrului-de-acasa_187299.html

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Germania a majorat salariul minim: Un neamț câștigă de ȘAPTE ori mai mult decât un român

Germania a majorat salariul minim: Un neamț câștigă de ȘAPTE ori mai mult decât un român. În cursul zilei de miercuri, Guvernul german a adoptat un proiect…

Psihoză la pompe: Un bărbat a alimentat 1000L la o benzinărie din Alba

Psihoză la pompe: Un bărbat a alimentat 1000L la o benzinărie din Alba. Pe fondul scumpirilor la carburanți care au panicat un număr mare de șoferi și care…

Impozite mărite pentru românii cu mai mult de două mașini sau locuințe

Impozite mărite pentru românii cu mai mult de două mașini sau locuințe. Cei care au mai mult de două locuințe sau două mașini ar putea fi taxați în plus, bacșișul la restaurante ar urma să fie impozitat și nu este exclus să avem și o taxă pe zahăr.

Săptămâna de lucru cu 4 zile va fi legalizată și în România

Săptămâna de lucru cu 4 zile va fi legalizată și în România. După ce a fost legiferată în mai multe țări europene, săptămâna de lucru de patru zile are mari…