foto copertă: ora de sibiu

De la debutul pandemiei și până acum, în județul Sibiu au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 994 de persoane (dintre care 933 adulți și 61 copii).Până la data curentă au fost declarate vindecate și externate 628 de persoane, iar  67 de persoane, din păcate au decedat, pierzând lupta cu virusul COVID-19.

Astfel, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului Sibiu au fost confirmate pozitiv un număr total de 28 persoane, acestea făcând parte din următoarele categorii de vârstă:

  • 0 – 18  ani 1 persoane
  • 19 – 29 de ani 11 persoane
  • 30 – 39 de ani 5 persoane
  • 40 – 49 de ani 4 persoane
  • 50 – 59 de ani 2 persoane
  • 60 – 69 de ani 4 persoane
  • 70 – 79 de ani 1 persoană.

În momentul de față, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției (CJCCI), are în monitorizare un număr de 614 de persoane aflate în carantină la domiciliu, și un număr de 43 persoane în izolare la domiciliu.

În cursul zilei de ieri, 5 august 2020, un efectiv format din peste două sute de polițiști, jandarmi și polițiști locali au fost angrenați în acțiuni de verificarea respectării măsurilor impuse pe perioada stării de alertă.

Au fost executate acțiuni punctuale independente de către polițiștii din cadrul  I.P.J. Sibiu pentru verificarea măsurilor de izolare/carantină, de protecție individuală pe terase, în alte spații publice și în mijloacele de transport în comun și de către polițiștii locali, pentru verificarea măsurilor de protecție individuală în mijloacele de transport în comun.

Cu această ocazie, au fost verificate 352 de persoane, 30 societăți comerciale/PFA și 22 mijloace de transport în comun.

Ca urmare a verificărilor efectuate au fost identificate 15 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, fiind aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 2.000 de lei.

În urma verificărilor efectuate de DSVSA, în cadrul a 11 societăți, au aplicat 2  avertismente si o sancțiune contravențională în valoare de 1.200 lei pentru depozitare necorespunzătoare a produselor alimentare. 

“Numărul cazurilor de infecție cu noul Coronavirus este în creștere la nivel național, astfel că protejarea sănătății voastre și a celor dragi prin respectarea recomandărilor de igienă, distanțare socială și purtarea măștilor de protecție trebuie să devină prioritară și pentru dumneavoastră!” se mai arată în mesajul oficial, transmis de către Instituția Prefectului Sibiu.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza orice fel de nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19, la TELVERDE – 0 800 800 165.

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Doctorul care a descoperit Omicron: Mi s-a cerut să nu spun că dă forme uşoare ale bolii

Doctorul care a descoperit Omicron: Mi s-a cerut să nu spun că dă forme uşoare ale bolii. Angelique Coetzee, printre primii medici sud-africani care au aflat despre mutaţiile suferite de SARS-CoV-2, a povestit prin ce calvar a trecut, în momentul în care a dorit să comunice lumii rezultatele obţinute.

Pericolul ascuns din utilizarea îndelungată a paracetamolului

Pericolul ascuns din utilizarea îndelungată a paracetamolului. Risc de atac de cord şi accident vascular cerebral în cazul utilizării îndelungate a unuia dintre cele mai folosite medicamente în ţara noastră.

Copilul tău face febră şi are gura plină de băşici? Herpangina e de vină. De unde apare şi cum se tratează boala

Herpangina este o boală infecţioasă care afectează mai ales copiii cu vârste…

CJ Sibiu: În aprilie lansăm licitația pentru construirea noului Spital Județean

CJ Sibiu: În aprilie lansăm licitația pentru construirea noului Spital Județean. Conducerea Consiliului Județean Sibiu speră ca până la finele acestui an să fie semnat contractul de finanțare pentru noul Spital Județean Sibiu. În aproximativ două luni este preconizată lansarea licitației pentru angajarea unui constructor.