Vara aceasta orașul Sibiu găzduiește cea mai mare expoziție de arta grafică europeană care va atrage numeroși pasionați de artă din această zonă, precum și din întreaga țară. Expoziția va avea loc în perioada 31 iulie – 27 septembrie, începând cu ora 11. 

Expoziția poartă numele de Great artists of the World/ Empowered/ Puterea de a crede și se desfășoară în incinta Palatului Brukenthal, Cabinetul de Stampe, în Piața Mare, numărul 4. La vernisaj se poate participa numai pa bază de invitație, în limita locurilor disponibile.

Lucrările căror artiști vor fi prezentate la cea mai mare expoziție de artă grafică europeană?

La expoziția de artă grafică europeană vor fi prezentate lucrările unor artiști de renume internațional precum Picasso, Chagall, Matisse, Munch, Dali, de Chirico, Ernst, Miro, Tapies, Alechinsky, Klimt, Marini, Leger, Braque, Brauner, Vasarely, Magritte, Kandinsky, Toulouse Lautrec, Hartung, Schielle, Buffet, Giacometti, Moore, Modigliani, Renoir, Klee, Bellmer, Kokoschka și Soulages.

Curatorul expoziției este dr. Alexandru Constantin Chituta, care cu sprijinul coorganizatorului George Șerban și a partenerului Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, oferă publicului pasionat de artă aceasta expoziție, a carei acțiuni este cofinanțată de Consilul Județean Sibiu.

Sunteți invitați la cea mai mare expoziție de arta la Muzeul Național Brukenthal în Sibiu

Pasionații de artă sunt invitați în cadrul celei mai mari expoziții de artă grafică europeană din colecția George Șerban, la care peste 30 de artiști europeni își expun peste 50 de lucrări în cadrul Cabinetului de Stampe al Palatului Brukenthal din Piața Mare. Pasionații de artă care nu au avut niciodată ocazia să vadă lucrările lui Picasso, Renoire, Matisse sau Touluse Lautrec decât în reviste sau în lucrări de specialitate ori pe internet, sau cei care au apreciat dintotdeauna lucrările de artă care poartă semnătura lui Salvador Dali, De Chirico, Munch sau Klimt pot vizita această expoziție pentru a vedea lucrări de artă și litografie.

Despre arta europeană în ultimul secol și expoziția din Sibiu

Arta europeană de după 1900 a cunoscut o dezvoltare spectaculoasă, iar după realismul și impresionismul francez ce a marcat secolul 19, arta secolului 20 a fost cu adevărat explozivă. Artiștii s-au delimitat de vechile curente și au lăsat deoparte convențiile artistice anterioare, orientandu-se către noi orizonturi. 

Concret, spațiul pictural bazat pe o perspectivă centrală a fost distrus, apărând o construcție liberă și modernă, plină de energie. La sfârșitul secolului 19 și începutul secolului 20, au existat schimbări importante ce au influențat în mare măsură modul în care exprimarea artistică a fost percepută de către populație. Cererea mare de lucrări a permis multiplicarea lucrărilor prin tehnica gravurii și a litografiei ce se bucură de o cerere fantastică în societatea modernă actuală.

Această expoziție oferă șansa vizitatorilor să cunoască arta europeană din secolul 19 și 20 și a curentelor artistice principale: cubismul, postimpresionismul, expresionismul și expresionismul abstract, fauvismul, suprarealismul, dadaismul și abstracționismul.

afis expozitie sibiu

Sursa: https://sibiuindependent.ro/2020/07/16/invitatie-la-cea-mai-mare-expozitie-de-arta-grafica-europeana

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

CJ Sibiu: În aprilie lansăm licitația pentru construirea noului Spital Județean

CJ Sibiu: În aprilie lansăm licitația pentru construirea noului Spital Județean. Conducerea Consiliului Județean Sibiu speră ca până la finele acestui an să fie semnat contractul de finanțare pentru noul Spital Județean Sibiu. În aproximativ două luni este preconizată lansarea licitației pentru angajarea unui constructor.

Autostrada Sibiu – Făgăraș intră în linie dreaptă

Autostrada Sibiu – Făgăraș intră în linie dreaptă. Autostrada Sibiu – Făgăraș, care va străbate județele Sibiu și Brașov, va avea o lungime de 68,05 km și va…

Plata modernă pentru accesul auto în Cimitirul Municipal Sibiu

Plata modernă pentru accesul auto în Cimitirul Municipal Sibiu este disponibilă pentru cetățeni, începând din această săptămână. Pentru a facilita accesul cu mașina în Cimitirul Municipal, cartelele de tip abonament eliberate de Administrația Cimitirului se pot încărca și de la automatele de plată care eliberează tichete de ieșire.

Veste bună pentru bicicliști. Viitoarele drumuri județene vor fi prevăzute cu piste de biciclete.

Veste bună pentru bicicliști. Viitoarele drumuri județene vor fi prevăzute cu piste de biciclete. Consiliul Județean Sibiu a aprobat în ședința ordinară de joi, 27 august 2020, mai multe proiecte de hotărâre ce vizează noi investiții în domenii ca asistența socială, infrastructura rutieră, turism și cultură, care pot fi realizate cu aportul fondurilor europene ce urmează să fie atrase, în parteneriat cu instituții din subordine sau cu primării.