Luni, 3 august, la sediul Primăriei Sibiu a avut loc prima întâlnire a căror discuții s-au concentrat în jurul construcției la Sibiu, a unui Centru de Conferințe și Spectacole. La invitația primarului Astrid Fodor, la acest dialog au participat operatori culturali, reprezentanți ai mediului sibian de afaceri și arhitecți.

Firma contractată pentru elaborarea studiului de prefezabilitate pentru Centrul de Conferințe și Spectacole – Ove ARUP & Partners International Limited – a participat prin videoconferință, la întâlnirea lansată de echipa Primăriei dedicate acestui proiect ambițios.

“Firma ARUP s-a prezentat și a definit liniile generale pe care le-au gândit pentru acest Centru: un spațiu inovativ, cu identitate proprie, ancorat în identitatea culturală locală și pliat pe caracteristicile spiritului comunității, fiind în același timp sustenabil. Am fost foarte încântată de această abordare de a gândi un Centru care să fie emblematic pentru Sibiu, atât ca aspect, cât și ca funcționalitate, care să contribuie la dinamismul orașului și la identitatea culturală a acestuia.” a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Din cauza restricțiilor impuse în contextul pandemiei, a făcut ca prima întâlnire să fie susținută cu prezență limitată la 20 de persoane, dar discuțiile se vor extinde și către alți operatori în următoarele runde de întâlniri, fie față în față, fie prin videoconferință. Primăria Sibiu și-a exprimat intenția de a implica activ comunitatea în cele mai importante etape de definire a conceptului Centrului astfel că, a prevăzut în condițiile contractuale, și o serie de consultări cu operatorii din industria cultural-creativă, atât pentru sugestii, cât și pentru feedback. Astfel, operatorii culturali sunt invitați să se implice prin sugestii constructive pe tot parcursul elaborării acestui studiu important pentru stabilirea calibrului viitorului Centru.

Mai multe detalii despre scopul studiului de prefezabilitate, puteți găsi AICI.

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Investiții la Sibiu: FAN Courier a cumpărat 8 hectare de teren lângă Șura Mică

Investiții la Sibiu: FAN Courier a cumpărat 8 hectare de teren lângă Șura Mică. FAN Courier a cumpărat 8 hectare de teren la marginea Sibiului și pregătește o..

Fabrică de încălțăminte din Sibiu cumpărată de Prada

Fabrică de încălțăminte din Sibiu cumpărată de Prada. Faimoasa companie de modă și produse de lux Prada a devenit singurul proprietar al fabricii de…

VIDEO – Încep lucrările de modernizare ale Stadionului Municipal Sibiu la standarde UEFA.

După ce, pe 10 august, s-a anunțat semnarea contractului pentru modernizarea Stadionului Municipal, în această săptămână primarul Astrid Fodor, reprezentanții constructorului CON-A și echipa din Primăria Sibiu care va gestiona contractul și va monitoriza lucrările, au fost prezenți în teren. Au fost vizualizate locațiile și s-a discutat concret pe tema graficului de lucrări.

Un nou hotel la Sibiu va fi construit lângă Calea Dumbrăvii

Un nou hotel la Sibiu va fi construit lângă Calea Dumbrăvii. Consilierii locali ai Sibiului sunt chemați să aprobe în ședința de săptămâna aceasta, printre altele, documentația de urbanism pentru construirea unui hotel nou pe strada Mărășești, în apropierea Căii Dumbrăvii.