În urma investițiilor de 4 milioane de Euro, Danone România anunța faptul că a crescut numărul micilor fermieri care fac parte din programul “O șansă pentru familia ta” de la 140 la 180 din 2019 în 2020. Danone România investește de mai mult de 8 ani în producția locală de lapte prin programul socio-economic care își propune susținerea familiilor din medii defavorizate și dezvoltarea lor ca și producători de lapte de calitate și să dezvolte afaceri sustenabile.

Ce presupune programul de investiții Danone?

Investițiile sunt realizate de către Fondul Internațional Ecosysteme al companiei Danone, precum și de Organizația Non-Guvernamentală Open Fields și partenerul local Polaris Group. Investițiile în acest program reprezintă o direcție strategică de sustenabilitate ale companiei. Programul a inclus donarea animalelor de rasă superioară și a echipamentelor de bază, precum și acordarea sprijinului financiar pentru gospodari și consultanță profesională acestora.

Încă de la demararea programului, micii fermieri au dublat cantitatea de lapte produsă. În anul 2012 erau colectați 5 litri de lapte de la un animal. În 2019, cantitatea de lapte de la un singur animal a ajuns la 11 litri de lapte. Fermierii incluși în programul Danone asigură 10% din cantitatea de lapte colectată anual pentru producția de iaurt din fabrica din București.

Programul “O șansă pentru familia ta” la momentul actual

Conform informațiilor reprezentanților Danone, peste 100 de familii implicate la momentul actual în programul “O șansă pentru familia ta” au înregistrat o creștere de până la 60% a veniturilor după 2 ani de la demararea proiectului. Aceștia au obținut fonduri europene în valoare de 1 milion de euro ce au fost direcționate mai mult către dezvoltarea tehnologică și dezvoltarea flotei de utilaje.

În cadrul aceluiași program, gospodarii au creat o asociație de suport comun în activtatea lor, precum cultivarea terenurilor de porumb și au obținut 426 hectare de teren pentru asociere, dintre care 268 de hectare de pământuri arabile și 157 de hectare de pășune.

Așadar, programul “O șansă pentru familia ta” are un impact economic și social extraordinar. Obiectivele principale ale fermierilor a fost susținerea dezvoltării pe termen lung a fermierilor români prin investiții, know how și instruire periodică, astfel încât calitatea laptelui să fie mult mai bună.

Danone România este un lider importan pe piață în segmentul iaurturi și fabrica din Capitală produce iaurt de mai bine de 20 de ani. Compania Danone colectează 60 de milioane de litri de lapteanual, de la fermieri și gospodari români în mare parte și are parteneriate durabile cu 20 de ferme mari la care se adaugă 180 de gospodării din acest proiect socio-economic denumit “O șansă pentru familia ta”.

Sursa: https://revistaprogresiv.ro/stiri/danone-romania-continua-investitiile-productia-locala-de-lapte

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Germania a majorat salariul minim: Un neamț câștigă de ȘAPTE ori mai mult decât un român

Germania a majorat salariul minim: Un neamț câștigă de ȘAPTE ori mai mult decât un român. În cursul zilei de miercuri, Guvernul german a adoptat un proiect…

Psihoză la pompe: Un bărbat a alimentat 1000L la o benzinărie din Alba

Psihoză la pompe: Un bărbat a alimentat 1000L la o benzinărie din Alba. Pe fondul scumpirilor la carburanți care au panicat un număr mare de șoferi și care…

Impozite mărite pentru românii cu mai mult de două mașini sau locuințe

Impozite mărite pentru românii cu mai mult de două mașini sau locuințe. Cei care au mai mult de două locuințe sau două mașini ar putea fi taxați în plus, bacșișul la restaurante ar urma să fie impozitat și nu este exclus să avem și o taxă pe zahăr.

Săptămâna de lucru cu 4 zile va fi legalizată și în România

Săptămâna de lucru cu 4 zile va fi legalizată și în România. După ce a fost legiferată în mai multe țări europene, săptămâna de lucru de patru zile are mari…