Din păcate, pandemia cu virusul Corona a afectat absolut toate domeniile și toate țările, într-o măsură mai mare sau mai mică, însă efectele s-au resimțit. Efectele sunt foarte pregnante și în domeniul auto, unde marile companii se confruntă cu pierderi istorice și sunt nevoite să ia masuri drastice. Una din aceste măsuri este luata de reprezentanții Volkswagen, care îngheață angajările până la finalul anului 2020.

Concret, Ralf Brandstaette, șeful companiei, a anunțat că Volkswgen a oprit angajarea de personal nou la brandul său de bază până la finalul acestui an.

Vânzările auto au scăzut, presiunea este semnificativă în ceea ce privește prețurile

Deși o dată cu încercarea de a reveni la normal în urma pandemiei cu Coronavirus, a avut loc și o ușoară redresare a cererii, vânzările auto au rămas sub nivelul de dinaintea crizei provocate de virusul Covid 19, conform explicațiilor date de Brandstaetter. Concret, livrările și veniturile au scăzut masiv, iar costurile s-au menținut la aceeași valoare. Acesta este motivul pentru care Volkswagen nu va mai face angajări în anul 2020.

Șeful companiei a asigurat că locurile de muncă ale angajaților din Germania până în 2029 rămân în vigoare. În altă ordine de idei, șeful sindicatului VW, Bernd Osterloh, care este și membru în Consiliul de Supervizare al acestui producător auto a declarat că, fară a face angajări externe, VW trebuie să depună foarte multe eforturi pentru recalificarea angajaților actuali.

Scăderi semnificative în producția mondială de autoturisme și vânzările de mașini

Osterloh afirmă că se așteaptă că producția fabricii din Wolfsburg să scadă la 500000 de mașini, față de 700000, cât era planificat. La nivel global, vânzările de mașini scad în anul 2020 cu până la 20%, în urma impactului pandemiei de Coronavirus. Portofoliul grupului VW este format din 12 mărci puternice, printre care și Audi, Porsche, Lamborghini, Seat, Skoda, Bentley. Bugatti, dar și camioanele Scania și MAN.

Sursa: https://www.economica.net/compania-volkswagen-inghea-a-angajarile-pana-la-sfar-itul-lui-2020_187409.html

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Germania a majorat salariul minim: Un neamț câștigă de ȘAPTE ori mai mult decât un român

Germania a majorat salariul minim: Un neamț câștigă de ȘAPTE ori mai mult decât un român. În cursul zilei de miercuri, Guvernul german a adoptat un proiect…

Psihoză la pompe: Un bărbat a alimentat 1000L la o benzinărie din Alba

Psihoză la pompe: Un bărbat a alimentat 1000L la o benzinărie din Alba. Pe fondul scumpirilor la carburanți care au panicat un număr mare de șoferi și care…

Impozite mărite pentru românii cu mai mult de două mașini sau locuințe

Impozite mărite pentru românii cu mai mult de două mașini sau locuințe. Cei care au mai mult de două locuințe sau două mașini ar putea fi taxați în plus, bacșișul la restaurante ar urma să fie impozitat și nu este exclus să avem și o taxă pe zahăr.

Săptămâna de lucru cu 4 zile va fi legalizată și în România

Săptămâna de lucru cu 4 zile va fi legalizată și în România. După ce a fost legiferată în mai multe țări europene, săptămâna de lucru de patru zile are mari…