Marc Marquez (Honda) este campionul mondial în exercițiu de origine spaniolă, al Moto GP. Acesta a reușit să facă spectacol în cursa Moto GP de la Jerez, care a fost câștigată în premiera de către Fabio Quartararo. Cei care au urmărit această cursă cu siguranță vor rămâne cu o singură amintire, iar aceasta nu este legată de câștigătorul cursei, ci de peripețiile lui Marc Marquez de la Repsol Honda.

Marc Marquez, campionul mondial Moto GP nu a câștigat cursa
Din păcate, de această dată, campionul mondial Moto GP nu s-a mai bucurat de un final fericit așa cum își obișnuise publicul și nu a mai reușit să câștige cursa. Campionul mondial a reușit să îl depășească pe Vinales, plecat al treilea de pe linia de start, însă a fost victima unui accident teribil în turul 4, când se afla deja în fruntea clasamentului. Marc Marquez a căzut și s-a lovit la cap și la umăr în cădere.
Spaniolul ambițios a reușit să se redreseze în mod incredibil. Din păcate, a ajuns pe locul 16 și a început o adevărată remontadă pe pistă.
Accidentul lui Marc Marquez a avut loc pe finalul competiției
Marc Marquez a reușit să revină pe locul trei și se pregătea să îl atace pe Vinales, însă în același viraj s-a repetat accidentul din turul patru. De această dată, campionul a fost catapultat din șa, iar orice efort de redresare a fost inutil.
Din păcate, Marc Marquez a avut nevoie de ajutor să își scoată casca și ulterior a fost transportat pe targă la clinica montată pe circuit. Acesta acuza dureri la brațul drept.

Astfel, Fabio Quartararo de la Yamaha Petronas a cucerit la vârstă de 21 de ani primul titlu din carieră la clasa de vedete din Moto GP, fiind urmat de Maverick Vinales pe locul al doilea și de Andrea Dovizioso.
Din păcate, cursa a fost anostă și pentru Valentino Rossi care a trebuit să se retragă fară a intra în clasament cu puncte câștigate.
Recuperarea campionului Marc Marquez

Fiind accidentat la umărul drept, pilotul Honda Marc Marquez a fost operat la Barcelona. Operația s-a bucurat de succes, iar campionul ar putea reveni pe circuit pe data de 9 august, la Brno. În cazul în care recuperarea merge conform planului, Marc Marquez ratează numai Marele Premiu din Andaluzia care este programat la Jerez pe data de 26 iulie. După a doua cursă de la Jerez are loc cursa din Republica Ceha, la Brno.

Accidentul l-a costat multe poziții pe Marc Marquez
Accidentul neprevăzut de pe pista s-a produs cu doar patru tururi înainte ca întreaga cursă să ia sfârșit, la un viraj pe care îl ratase în turul 4. Această greșeală nu numai că l-a costat multe poziții, ci i-a adus și o intervenție chirurigicala care necesită recuperare. Ibericul a căzut nu numai de pe motocicletă, ci de pe locul 1 pe locul 19.


Sursa: https://www.digisport.ro/moto/cu-sufletul-la-gura-campionul-mondial-marc-marquez-a-asigurat-suspansul-in-motogp-de-la-jerez-cu-doua-cazaturi-teribile-874006

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

România obține prima medalie de aur la Jocurile Olimpice Tokyo 2020

România obține prima medalie de aur la Jocurile Olimpice Tokyo 2020. Ancuța Bodnar și Simona Radiș (cea care a purtat tricolorul la ceremonia de inaugurare), au câştigat locul 1 în proba de dublu rame feminin pe distanţa de 2.000 de metri. Dar nu e singura mare performanţă a zilei pentru noi, deoarece am luat şi un argint la băieți!

Diego Maradona a murit! Prima reacție a lui Gheorghe Hagi

Diego Maradona a murit! Prima reacție a lui Gheorghe Hagi. Marea legendă a fotbalului mondial, “el pibe d’oro” Diego Maradona, ar fi decedat în urma unui stop cardio-respirator, anunță presa din Argentina.

VIDEO – Încep lucrările de modernizare ale Stadionului Municipal Sibiu la standarde UEFA.

După ce, pe 10 august, s-a anunțat semnarea contractului pentru modernizarea Stadionului Municipal, în această săptămână primarul Astrid Fodor, reprezentanții constructorului CON-A și echipa din Primăria Sibiu care va gestiona contractul și va monitoriza lucrările, au fost prezenți în teren. Au fost vizualizate locațiile și s-a discutat concret pe tema graficului de lucrări.

Noul stadion al Sibiului prinde contur

Noul stadion al Sibiului prinde contur. Video cu stadiul lucrărilor la începutul lunii martie de pe șantierul noului stadion al Sibiului…