În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 735 de persoane (dintre care 687 adulți și 48 copii). Până la data curentă au fost declarate vindecate și externate 538 de persoane, iar 57 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv. 

În ultimile 24 de ore, în județul Sibiu au fost confirmate pozitiv 5 persoane pe următoarele categorii de vârstă:

  • 40 – 49 de ani 1 persoană
  • 50 – 59 de ani 1 persoană
  • 60 – 69 de ani  2 persoane
  • 70 – 79 de ani 1 persoană

Polițiștii sibieni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19, în centre comerciale și zone adiacente, la unități de alimentație publică, zone de agrement, zone aglomerate, precum și în mijloace de transport în comun.

În cursul zilei de 16 iulie a.c., efectivele de polițiști, jandarmi și polițiști locali au fost angrenate în acțiuni de verificare a 4 societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor impuse, reprezentanții unei societăți fiind sancționați contravențional cu amendă în valoare de 500 de lei pentru nerespectarea măsurilor de diminuare a riscurilor.

Efectivele de poliție locală au verificat 4 mijloace de transport în comun și au sancționat contravențional 2 persoane cu amendă în valoare totală de 1.000 de lei pentru nepurtarea măștii de protecție sanitară.

În urma verificărilor efectuate de DSVSA, în cadrul a 16 societăți, au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 10.000 lei pentru ambalare si etichetare necorespunzătoare a produselor alimentare.

“Reamintim că scopul acțiunilor este ca cetățenii să înțeleagă importanța respectării, în continuare, a recomandărilor privind limitarea expunerii în spații aglomerate și purtarea mijloacelor de protecție individuală, alături de respectarea celorlalte recomandări privind igiena personală, ținând cont mai ales de numărul ridicat de îmbolnăviri cu virusul SARS-CoV 2”, se arată în comunicatul transmis de către Prefectura Județului Sibiu.

De asemenea în cazul în care cetățenii sesizează nereguli pot sesiza autoritățile apelând TELVERDE: 0800800165.

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Doctorul care a descoperit Omicron: Mi s-a cerut să nu spun că dă forme uşoare ale bolii

Doctorul care a descoperit Omicron: Mi s-a cerut să nu spun că dă forme uşoare ale bolii. Angelique Coetzee, printre primii medici sud-africani care au aflat despre mutaţiile suferite de SARS-CoV-2, a povestit prin ce calvar a trecut, în momentul în care a dorit să comunice lumii rezultatele obţinute.

Pericolul ascuns din utilizarea îndelungată a paracetamolului

Pericolul ascuns din utilizarea îndelungată a paracetamolului. Risc de atac de cord şi accident vascular cerebral în cazul utilizării îndelungate a unuia dintre cele mai folosite medicamente în ţara noastră.

Copilul tău face febră şi are gura plină de băşici? Herpangina e de vină. De unde apare şi cum se tratează boala

Herpangina este o boală infecţioasă care afectează mai ales copiii cu vârste…

CJ Sibiu: În aprilie lansăm licitația pentru construirea noului Spital Județean

CJ Sibiu: În aprilie lansăm licitația pentru construirea noului Spital Județean. Conducerea Consiliului Județean Sibiu speră ca până la finele acestui an să fie semnat contractul de finanțare pentru noul Spital Județean Sibiu. În aproximativ două luni este preconizată lansarea licitației pentru angajarea unui constructor.