Pentru al doilea an consecutiv, Apple achită sume uriașe către Samsung, cu titlul de penalizări pentru nerespectarea obligațiilor contractuale.

Am putea spune că pandemia COVID-19 poate intra cu ușurință la capitolul ”situații de forță majoră” care permit denunțarea anumitor obligații contractuale. Practica este des întâlnită, de exemplu, atunci când îți rezervi o vacanță la hotel, iar un dezastru natural imposibil de anticipat și prevăzut (ex. cutremur devastator) împiedică onorarea rezervării plasate. Nu și în contractul semnat între Samsung și Apple.

Odată cu prăbușirea vânzărilor de pe piața telefoanelor inteligente cauzate în mare parte de pandemia de Covid-19, gigantul Apple a rămas cu multe telefoane pe stoc și în imposibilitatea de a mai întruni volumul de producție estimat anterior, încât mare parte din comenzile de ecrane OLED contractate de la furnizorul Samsung nu au mai putut fi onorate. Sud-coreenii au prevăzut însă și un astfel de scenariu, prevăzând sume consistente de plătit cu titlul de penalizare, în eventualitatea în care Apple nu acoperă capacitatea de producție rezervată la fabricile Samsung Display.

Pentru al doilea an consecutiv, Apple achită sume uriașe către Samsung, cu titlul de penalizări pentru nerespectarea obligațiilor contractuale.

Deși suma plătită către Samsung nu este publică, se estimează că ar fi vorba despre aproximativ un miliard de dolari, sumă care ce a reușit să transforme un bilanț operațional negativ, într-unul pozitiv pentru Samsung. Remarcabil este că, potrivit aceleiași surse, Apple ar fi plătit o penalizare similară și anul trecut, tot pentru că vânzările iPhone nu s-au ridicat la volumul prognozat.

Însă de data aceasta, producția în fabricile partenere Apple a fost efectiv blocată timp de mai multe săptămâni, scăderea comenzilor de ecrane OLED eclipsând chiar și cele mai pesimiste așteptări.

Însă veștile proaste nu se opresc aici, pandemia de Covid-19 amenințând să țină închise magazinele retail din multe zone ale lumii. Simultan, recesiunea economică globală mușcă serios din veniturile consumatorilor, excese precum achiziționarea noului iPhone 12 dispărând de pe lista de priorități a multora dintre fanii Apple. Chiar dacă Apple reușește să evite plata altor penalități pentru comenzi de componente neonorate, este puțin probabil ca veniturile companiei să reintre pe creștere în viitorul apropiat.

sursa articol: https://www.go4it.ro/content/telefoane-mobile/apple-a-platit-o-amenda-de-950-milioane-dolari-catre-samsung-19150551/?fbclid=IwAR2AjvSKyr4PhC_jQd6X-YdhbpCF6LQxY2TEIP8J4oMgE-q7TgxmScTCcd4

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Plata modernă pentru accesul auto în Cimitirul Municipal Sibiu

Plata modernă pentru accesul auto în Cimitirul Municipal Sibiu este disponibilă pentru cetățeni, începând din această săptămână. Pentru a facilita accesul cu mașina în Cimitirul Municipal, cartelele de tip abonament eliberate de Administrația Cimitirului se pot încărca și de la automatele de plată care eliberează tichete de ieșire.

Compania Tik Tok analizează mai multe locații pentru noul său sediu central, printre care și Londra

Una din cele mai populare rețele de socializare la acest moment, Tik Tok, analizează diferite locații pentru noul său sediu general. Reprezentanții Tik Tok au purtat discuții cu reprezentanții guvernului Britanic în ultimele luni pentru a-și amplasa cartierul general la Londra, în cadrul unei strategii de a se distanța de proprietarii chinezi.

Imagini spectaculoase cu noile modele Dacia

Imagini spectaculoase cu noile modele Dacia. Constructorul româno-francez de la Mioveni și-a prezentat oficial, primele imagini cu noile Logan, Sandero şi Sandero Stepway. Această generație a treia, reprezintă cea mai sofisticată evoluţie pentru cele 3 modele.

Google Pay disponibil și în România!

Google Pay disponibil și în România! O veste bună, atât pentru utilizatorii care preferă plățile on-line cu telefonul mobil, cât și pentru cei cu card Revolut.