Sâmbătă, 11.07.2020, la Sibiu a avut loc o acțiune concertată a poliției, jandarmeriei, poliției locale, împreună cu reprezentanți ai instituțiilor de control, care au desfășurat acțiuni de verificare la 130 de societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19.

S-a verificat, în principal, felul în care societățile comerciale aplică măsurile specifice de diminuare a riscurilor, pentru activitățile desfășurate în spațiul public, privat sau închis, care constau în purtarea mijloacelor de protecție individuală de către angajați și clienți, modul de amenajare a teraselor pentru asigurarea distanțării fizice, asigurarea accesului și participarea la evenimente a unui număr limitat de persoane.

A fost identificată o societate comercială care nu a respectat măsurile care se impun in contextul legii, fiind aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 2.000 de lei pentru nerespectarea modului de amenajare a teraselor privind distanțarea fizică și locul prevăzut la mese.

De asemenea, au fost identificate 4 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, fiind aplicate 4 sancțiuni contravenționale cu amendă în valoare totală de 2.000 de lei.

Au mai fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale cu amendă în valoare de 3.900 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind ordinea și liniștea publică.

Efectivele de poliție locală au verificat un mijloc de transport în comun și au sancționat 1 persoană cu avertisment scris pentru lipsa purtării măștii de protecție sanitară.

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 702 de persoane (dintre care 655 adulți și 47 copii). Până la data curentă au fost declarate vindecate și externate 529 de persoane, iar 55 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv.

De asemenea, în cazul în care cetățenii sesizează nereguli, aceștia sunt rugați să anunțe autoritățile, apelând TELVERDE:0800800165, se mai arată în comunicatul transmis de către Prefectura Județului Sibiu.

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Doctorul care a descoperit Omicron: Mi s-a cerut să nu spun că dă forme uşoare ale bolii

Doctorul care a descoperit Omicron: Mi s-a cerut să nu spun că dă forme uşoare ale bolii. Angelique Coetzee, printre primii medici sud-africani care au aflat despre mutaţiile suferite de SARS-CoV-2, a povestit prin ce calvar a trecut, în momentul în care a dorit să comunice lumii rezultatele obţinute.

Ce să bei pentru a-ți ține în frâu tensiunea arterială

Ce să bei pentru a-ți ține în frâu tensiunea arterială. Un obicei simplu te poate ajuta să diminuezi hipertensiunea. Dacă ai probleme cu tensiunea arterială crescută, cercetătorii au ajuns la concluzia că o băutură populară și la îndemâna oricui poate avea efecte imediate în scăderea hipertensiunii.

Pericolul ascuns din utilizarea îndelungată a paracetamolului

Pericolul ascuns din utilizarea îndelungată a paracetamolului. Risc de atac de cord şi accident vascular cerebral în cazul utilizării îndelungate a unuia dintre cele mai folosite medicamente în ţara noastră.

Copilul tău face febră şi are gura plină de băşici? Herpangina e de vină. De unde apare şi cum se tratează boala

Herpangina este o boală infecţioasă care afectează mai ales copiii cu vârste…