“Prefer să izolăm virusul decât să ajungem în situația să-i izolăm pe români sau să fim izolați de Europa” a fost declarația de joi, a premierul României, Ludovic Orban, preluată rapid în toate buletinele de stiri ale zilei. Acesta a solicitat implicare maximă din partea tuturor miniștrilor și a părților implicate direct în bătălia împotriva COVID-19, prin utilizarea tuturor mijloacelor avute la dispoziție în măsură să ajute la conservarea și reducerea numărul de persoane infectate de pe teritoriul țării.

„Transmit un mesaj foarte serios. Creșterea numărului de cazuri, de persoane diagnosticate pozitiv trebuie să ne pună în gardă. Vă solicit să sunați mobilizare generală. Toate mininisterele implicate trebuie să fie mobilizate la maximum și să utilizeze toate instrumentele pentru a putea reduce numărul de persoane infectate. Marea majoritate a cetățenilor sunt corecți, respectă regulile. Din păcate avem o sumă de agenți economici, instituții și cetățeni care, poate și datorită unei campanii de o agresivitate fără precedent de negare a virusului și de nesocotire a pericolului, au ajuns în situația de a ignora. Vă cer să fiți fără milă față de cei care încalcă legea”, a avertizat premierul, în debutul ședinței de guvern.

Acesta și-a continuat discursul, solicitând imperios ca toate instituțiile cu funcții de control să  considere prioritate zero în a controla la sânge și în a dicta toate sancțiunile legale care se impun, împotriva acelora care nu respectă regulile.

Grupul de Comunicare Strategică a transmis pe toate canalele de comunicare naționale, dar și în cele de stiri locale, că România, a atins joi, un nou record în ceea ce privește numărul de cazuri înregistrat în ultimele 24 de ore: 614 cazuri confirmate cu COVID-19. Privind în ansamblu, situația de la începutul pandemiei în România este redată de statisticile transmise de GCS care spun că, până acum, pe teritoriul țării, au fost confirmate 30.789 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID–19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 22.574 au fost externate, dintre care 20.969 de pacienți vindecați și 1.605 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Doctorul care a descoperit Omicron: Mi s-a cerut să nu spun că dă forme uşoare ale bolii

Doctorul care a descoperit Omicron: Mi s-a cerut să nu spun că dă forme uşoare ale bolii. Angelique Coetzee, printre primii medici sud-africani care au aflat despre mutaţiile suferite de SARS-CoV-2, a povestit prin ce calvar a trecut, în momentul în care a dorit să comunice lumii rezultatele obţinute.

Traian Băsescu reacționează după sentința de colaborator al Securității

Traian Băsescu reacționează după sentința de colaborator al Securității comuniste: ”Voi face demersurile legale la CEDO”

Cancelarul Austriei după vizita la Putin: Nu putem renunța la gazul rusesc

Cancelarul Austriei după vizita la Putin: Nu putem renunța la gazul rusesc. Cancelarul austriac Karl Nehammer a declarat că întreruperea gazului rusesc nu este

Ce să bei pentru a-ți ține în frâu tensiunea arterială

Ce să bei pentru a-ți ține în frâu tensiunea arterială. Un obicei simplu te poate ajuta să diminuezi hipertensiunea. Dacă ai probleme cu tensiunea arterială crescută, cercetătorii au ajuns la concluzia că o băutură populară și la îndemâna oricui poate avea efecte imediate în scăderea hipertensiunii.