Chiar dacă nu se mai joacă ediția din acest an, programată inițial pentru perioada 29 iunie – 12 iulie, Wimbledon anunță totuși, că va impărți 10 milioane de lire celor 620 de jucători care ar fi trebuit să participe în competiția anulată din cauza pandemiei de COVID-19.

Banii vor fi distribuiți în mod egal, atât la feminin, cât și la masculin, în funcție de poziția în cele două clasamente oficiale ATP și WTA, astfel:

Calificări (224 de jucători): câte 12.500 de lire sterline (aproximativ 14 mii de euro);

Tablourile principale la simplu (256 de jucători): câte 25.000 de lire sterline (aproximativ 28.000 de euro);

Tablourile principale la dublu (120 de jucători): câte 6.250 de lire sterline (aproximativ 7 mii de euro).

Câte 6 mii de lire sterline (6.700 de euro) vor merge și către cei 20 tenismeni în scaun cu rotile.

Așadar, Simona Halep va primi 25.000 de lire sterline din partea organizatorilor Wimbledon alături de alte 5 jucătoare românce aflate în topul ierarhiei WTA, Sorana Cîrstea, Irina Begu, Patricia Țig, Ana Bogdan și Mihaela Buzărnescu, tot cu câte 25.000 de lire fiecare. Un ajutor financiar bine venit dacă luăm în considerare că toate turneele importante de tenis, au fost suspendate până acum din cauza pandemiei.

În funcție de ierarhia din topul mondial și alți tenismeni români vor fi recompensați de către organizatorii turneului de la All England Club, dar cu sume ceva mai mici. 

Monica Niculescu, Marius Copil, Jaqueline Cristian, Gabriela Ruse și Laura Paar vor încasa câte 12.500 de lire sterline, în timp ce la dublu, doar Horia Tecău și Raluca Olaru se încadrează pentru primirea a câte 6.250 de lire sterline fiecare.

Suma va fi suportată și din cei 141 de milioane de dolari pe care Organizatorii turneului de la Wimbledon îi vor încasa de la Asiguratori, ca urmare a anularii turneului din 2020, după ce, All England Lawn Tennis Club (AELTC), a plătit în ultimii 17 ani o primă anuală de 2 milioane de dolari, pentru o poliță de asigurare care acoperea daunele provocate de o eventuală pandemie.

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Noul stadion al Sibiului prinde contur

Noul stadion al Sibiului prinde contur. Video cu stadiul lucrărilor la începutul lunii martie de pe șantierul noului stadion al Sibiului…

România obține prima medalie de aur la Jocurile Olimpice Tokyo 2020

România obține prima medalie de aur la Jocurile Olimpice Tokyo 2020. Ancuța Bodnar și Simona Radiș (cea care a purtat tricolorul la ceremonia de inaugurare), au câştigat locul 1 în proba de dublu rame feminin pe distanţa de 2.000 de metri. Dar nu e singura mare performanţă a zilei pentru noi, deoarece am luat şi un argint la băieți!

Diego Maradona a murit! Prima reacție a lui Gheorghe Hagi

Diego Maradona a murit! Prima reacție a lui Gheorghe Hagi. Marea legendă a fotbalului mondial, “el pibe d’oro” Diego Maradona, ar fi decedat în urma unui stop cardio-respirator, anunță presa din Argentina.

Probleme grave la FC Hermannstadt: Jucătorii neplătiţi din ianuarie

Probleme grave la FC Hermannstadt: Jucătorii neplătiţi din ianuarie au refuzat să se antreneze. La FC Hermannstadt sunt probleme serioase, președintele Dănuț…