De la debutul pandemiei și până în prezent, în județul Sibiu, au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 676 de persoane. Dintre acestea, 630 au fost adulți, 46 de copii și din păcate, 53 de persoane au decedat. Până în prezent, au fost declarate vindecate și externate un număr total de 507 persoane.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Cpt. Dumitru Croitoru” pun la dispozițe două linii telefonice dedicate 0269-211254 și 0269-216103 prin intermediul cărora, cetățenii, pot solicita informatii oficiale sau orice tip de ajutor în contextul pandemiei de covid19. Ca urmare, în ultimele 24 de ore, a fost procesat un număr de 171 apeluri telefonice referitor la noile prevederi legale.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 43 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 118 de solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În cursul zilei de 6 iulie, polițiștii sibieni au verificat 64 de persoane și 7 societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse. Efectivele Poliției Locale au verificat 147 de persoane, fără a fi constatate abateri.

Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a efectuat ieri verificări la 9 unități economice, în urma cărora au aplicat un singur avertisment.

Personalul Poliției de Frontieră al Aeroportului Sibiu în cooperare cu polițiștii din cadrul Biroului Poliției Transporturi și Transporturi Aeriene, începând cu data de 04.07.2020 au efectuat verificări la societățile comerciale de pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic. Nu au fost constatate abateri.

În urma verificărilor efectuate de ANPC, au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale (avertismente).

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Doctorul care a descoperit Omicron: Mi s-a cerut să nu spun că dă forme uşoare ale bolii

Doctorul care a descoperit Omicron: Mi s-a cerut să nu spun că dă forme uşoare ale bolii. Angelique Coetzee, printre primii medici sud-africani care au aflat despre mutaţiile suferite de SARS-CoV-2, a povestit prin ce calvar a trecut, în momentul în care a dorit să comunice lumii rezultatele obţinute.

Ce să bei pentru a-ți ține în frâu tensiunea arterială

Ce să bei pentru a-ți ține în frâu tensiunea arterială. Un obicei simplu te poate ajuta să diminuezi hipertensiunea. Dacă ai probleme cu tensiunea arterială crescută, cercetătorii au ajuns la concluzia că o băutură populară și la îndemâna oricui poate avea efecte imediate în scăderea hipertensiunii.

Pericolul ascuns din utilizarea îndelungată a paracetamolului

Pericolul ascuns din utilizarea îndelungată a paracetamolului. Risc de atac de cord şi accident vascular cerebral în cazul utilizării îndelungate a unuia dintre cele mai folosite medicamente în ţara noastră.

Copilul tău face febră şi are gura plină de băşici? Herpangina e de vină. De unde apare şi cum se tratează boala

Herpangina este o boală infecţioasă care afectează mai ales copiii cu vârste…