Astăzi a avut loc vizita într-un cadru festiv a Excelenței Sale, domnul Hans-Erich Tischler, Consulul Republicii Federale Germania la Sibiu. Aceasta este prima întrevedere cu domnul Prefect Mircea Crețu, de la preluarea mandatului. Printre temele discutate s-a avut în vedere extinderea relațiilor economice, precum și identificarea de noi oportunități.

Vizita de curtoazie s-a desfășurat respectându-se măsurile de protecție care se impun în contextul pandemiei de COVID19 și a avut ca scop, explorarea multiplelor posibilități de cooperare, mai ales că prezența germană în Sibiu este una semnificativă.

„Excelența Sa domnul Hans-Erich Tischle, și-a arătat gratitudinea pentru primirea ospitalieră, prezentând evenimentele culturale pe care intenționează să le organizeze în județ, în următorul an, EUROLANDIA și o expoziție comună a Muzeului Național Brukenthal cu Muzeul de Artă din Augsburg. Acesta  a enumerat și acțiuni derulate în perioada anterioară, precum implicarea în Târgul de Cariere. Am convingerea că va exista o bună colaborare în special în domeniul economic. Am convenit ca un prim pas să fie o întrevedere cu membrii Clubului Economic German, urmată de un dialog comun cu membrii Clubului Economic Francez. Întrevederi cu consulii onorifici de la Sibiu sau care au în arondare județul Sibiu ar putea fi un factor de identificare a noi deziderate. Aceste întâlniri vor avea drept obiectiv stabilirea în comun a unor priorități de acțiune viitoare.” a declarat Mircea Crețu. Prefectul Județului Sibiu.

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Cât se dă darul la nuntă în 2021

Cât se dă darul la nuntă în 2021? Nunțile sunt evenimente importante în viața oricărui cuplu, sunt extrem de frumoase, dar și costă. Este plăcut să îți alegi machiajul și ținuta elegantă pentru fericitul eveniment, dar acestea nu sunt singurele costuri cu care te vei confrunta de-a lungul acestui sezon de nunți. Mai este și darul de nuntă!

Germania a majorat salariul minim: Un neamț câștigă de ȘAPTE ori mai mult decât un român

Germania a majorat salariul minim: Un neamț câștigă de ȘAPTE ori mai mult decât un român. În cursul zilei de miercuri, Guvernul german a adoptat un proiect…

Psihoză la pompe: Un bărbat a alimentat 1000L la o benzinărie din Alba

Psihoză la pompe: Un bărbat a alimentat 1000L la o benzinărie din Alba. Pe fondul scumpirilor la carburanți care au panicat un număr mare de șoferi și care…

Impozite mărite pentru românii cu mai mult de două mașini sau locuințe

Impozite mărite pentru românii cu mai mult de două mașini sau locuințe. Cei care au mai mult de două locuințe sau două mașini ar putea fi taxați în plus, bacșișul la restaurante ar urma să fie impozitat și nu este exclus să avem și o taxă pe zahăr.