Consiliul Județean Sibiu a semnat recent contractul de finanțare în valoare de 3.55 milioane de lei pentru achiziționarea a trei aparate moderne de radiologie destinate Spitalului Clinic Județean Sibiu – Secția Radiologie. Fondurile sunt puse la dispoziție de Ministerul Sănătății, în baza solicitărilor de dotări transmise din teritoriu.

Este vorba despre un aparat de grafie și scopie digitală, un aparat mobil și un aparat clasic, achiziții care continuă procesul de modernizare și înlocuire a aparaturii de radiologice din spital, depășite din punct de vedere tehnologic și care se folosesc încă, de interfața analogă.

„Avem în Ministerul Sănătății un partener de încredere în procesul de modernizare a serviciilor de medicină publică din județul Sibiu. Când eforturile de la nivel local se întâlnesc cu cele de la nivel central, lucrurile merg în direcția bună pentru pacient” a declarat Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu sub a cărui autoritate se află Spitalul Județean.

Procesul de modernizare a secției a început prin achiziționarea, instalarea și darea în folosință a aparatului RMN, apoi a mamografului cu contrast. Tot recent, ambulatoriul de specialitate a fost dotat cu un aparat de grafie ce este instalat și se află în curs de autorizare pentru funcționare.

„Prin achiziționarea aparatelor digitale, calitatea actului medical se îmbunătățește semnificativ” a punctat Dr. Florin Grosu, șeful Secției Radiologie și directorul medical al SCJU.

Achiziția echipamentelor se va face de către Spital în perioada imediat următoare, urmând ca apoi să se obțină autorizațiile necesare funcționării aparatelor.

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Doctorul care a descoperit Omicron: Mi s-a cerut să nu spun că dă forme uşoare ale bolii

Doctorul care a descoperit Omicron: Mi s-a cerut să nu spun că dă forme uşoare ale bolii. Angelique Coetzee, printre primii medici sud-africani care au aflat despre mutaţiile suferite de SARS-CoV-2, a povestit prin ce calvar a trecut, în momentul în care a dorit să comunice lumii rezultatele obţinute.

Ce să bei pentru a-ți ține în frâu tensiunea arterială

Ce să bei pentru a-ți ține în frâu tensiunea arterială. Un obicei simplu te poate ajuta să diminuezi hipertensiunea. Dacă ai probleme cu tensiunea arterială crescută, cercetătorii au ajuns la concluzia că o băutură populară și la îndemâna oricui poate avea efecte imediate în scăderea hipertensiunii.

Pericolul ascuns din utilizarea îndelungată a paracetamolului

Pericolul ascuns din utilizarea îndelungată a paracetamolului. Risc de atac de cord şi accident vascular cerebral în cazul utilizării îndelungate a unuia dintre cele mai folosite medicamente în ţara noastră.

Copilul tău face febră şi are gura plină de băşici? Herpangina e de vină. De unde apare şi cum se tratează boala

Herpangina este o boală infecţioasă care afectează mai ales copiii cu vârste…