Administrația Națională de Meteorologie a emis marți două noi atenționări cod galben și una de cod portocaliu. Se așteaptă averse torențiale, descărcări electrice, vijelii semnificative, grindină și vânt puternic.

Prima avertizare cod galben intră în vigoare azi la ora 12.00 și expiră la ora 22.00.

În intervalul menționat, în zonele montane, în Transilvania, Muntenia și Dobrogea instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prin averse considerabile, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină, in timp ce cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și izolat 40 l/mp.

A doua avertizare cod galben este valabilă tot de astăzi, pentru același interval orar: 12.00 – 22.00.

De această dată este vorba despre vânt puternic în nord-vestul Transilvaniei, în vestul și sud-vestul Olteniei și în cea mai mare parte a Moldovei. Potrivit meteorologilor, se vor semnala rafale ce vor atinge, în medie, viteze între 55 și 75 km/h.

Atenționarea cod portocaliu intră în vigoare azi de la ora 14.00 și expiră la ora 22.00. În sudul și estul Transilvaniei, în zona Carpaților de Curbură, local în Muntenia, precum și în cea mai mare parte a Dobrogei, vor exista intervale cu aspect de vijelie (viteze de 90 km/h), averse torențiale, frecvente descărcări electrice și pe alocuri, grindină. Cantitățile de apă vor depăși ușor 35-40 l/mp și pe arii restrânse chiar 50-70 l/mp.

foto ANM

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Legea moștenirii 2022: Cine primește averea în familie?

Legea moștenirii 2022: Cine primește averea în familie? Atunci când un membru al familiei moare, bunurile acestuia se împart la succesori. Totuși, nu de puține ori rudele ajung la neînțelegeri cu privire la moștenire. Alfă ce spune legea moșternirii și cum se împarte averea.

Românii care nu locuiesc la adresa din buletin rămân fără acte de identitate

Românii care nu locuiesc la adresa din buletin rămân fără acte de identitate. Cetățenii români care nu fac dovada că locuiesc efectiv la adresa din buletin, prin verificările făcute de polițiști, rămân fără acte de identitate, potrivit unui proiect de act normativ elaborat de Ministerul Afacerilor Interne. Totodată, se interzice înscrierea la aceeași adresă a mai mult de 10 persoane, dacă între acestea nu există legături de rudenie.

Arafat le cere românilor să nu mai ducă mâncare refugiaților: Se va strica!

Arafat le cere românilor să nu mai ducă mâncare refugiaților: Se va strica! Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, afirmă că nu…

Tot mai mulți români trecuți de 40 de ani pleacă din ţară definitiv

Tot mai mulți români trecuți de 40 de ani pleacă din ţară definitiv. Numărul românilor care au între 40 şi 50 de ani şi care pleacă din ţară definitiv a crescut. Asta arată datele INS, iar motivele sunt simple: vor salarii mari și un nivel de viață mai bun.