Primăria Sibiu a anunțat în mod oficial că lucrările de reabilitarea la Zidul Cetății și la cele trei Turnuri de pe strada Cetății au intrat pe ultima sută de metri, după o investiție care a depăsit suma de 6 milioane de lei. Astfel, începând cu data de 1 august, două dintre cele 3 turnuri (Turnul Olarilor – datând din secolul XV-XVI și Turnul Dulgherilor – construit în secolul XIV)  vor fi redeschise publicului pentru vizitare, după o pauză de aproape 4 decenii.

“Turnurile nu au putut fi vizitate în ultimele trei – patru decenii. Înainte de ‘90 a fost deschis pentru o scurtă perioadă doar drumul de strajă dintre turnuri, fără ca acestea să fi fost reabilitate și puse în valoare. Cele două turnuri se vor deschide publicului din 1 august, iar pentru a încuraja sibienii și turiștii să descopere și această parte importantă din istoria orașului, voi propune Consiliului Local ca intrarea să fie gratuită anul acesta.” a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Fațadele și acoperișurile turnurilor au fost reabilitate, iar până la data deschiderii se va monta și un sistem special de iluminare arhitecturală, menit să ofere o perspectivă inedită și după lăsarea întunericului. Pentru a descuraja orice tentativă de distrugere sau acte de vandalism, Primăria Sibiu s-a ocupat și de montarea unui sistem performant de camere video care va ajuta la monitorizarea permanentă.

De asemenea, în turnuri, vizitatorii vor avea la dispoziție panouri informative ce conțin explicații și date referitoare la istoria acestor obiective de mare importanță pentru Sibiu.

Intrarea vizitatorilor în acest an este gratuită și se va face prin Turnul Dulgherilor, ieșirea urmând să se facă prin Turnul Olarilor. În perioada de sezon turistic, între 1 aprilie și 31 octombrie, programul de vizitare va fi de marți până duminică, între orele 11 și 19, iar în extrasezon publicul va avea acces de marți până duminică între orele 10 și 18.

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Investiții la Sibiu: FAN Courier a cumpărat 8 hectare de teren lângă Șura Mică

Investiții la Sibiu: FAN Courier a cumpărat 8 hectare de teren lângă Șura Mică. FAN Courier a cumpărat 8 hectare de teren la marginea Sibiului și pregătește o..

Fabrică de încălțăminte din Sibiu cumpărată de Prada

Fabrică de încălțăminte din Sibiu cumpărată de Prada. Faimoasa companie de modă și produse de lux Prada a devenit singurul proprietar al fabricii de…

VIDEO – Încep lucrările de modernizare ale Stadionului Municipal Sibiu la standarde UEFA.

După ce, pe 10 august, s-a anunțat semnarea contractului pentru modernizarea Stadionului Municipal, în această săptămână primarul Astrid Fodor, reprezentanții constructorului CON-A și echipa din Primăria Sibiu care va gestiona contractul și va monitoriza lucrările, au fost prezenți în teren. Au fost vizualizate locațiile și s-a discutat concret pe tema graficului de lucrări.

Un nou hotel la Sibiu va fi construit lângă Calea Dumbrăvii

Un nou hotel la Sibiu va fi construit lângă Calea Dumbrăvii. Consilierii locali ai Sibiului sunt chemați să aprobe în ședința de săptămâna aceasta, printre altele, documentația de urbanism pentru construirea unui hotel nou pe strada Mărășești, în apropierea Căii Dumbrăvii.