În cadrul ședintei extraordinare de luni, 6 iulie 2020, Consiliul Județean Sibiu a aprobat suplimentarea cu suma de 1.790.000 lei pentru Regia Autonomă Aeroportul Internațional Sibiu în vederea asigurării cheltuielilor specifice activităților neeconomice precum:

  • plata salariilor;
  • servicii de pază;
  • servicii de mentenanță a echipamentelor de securitate;
  • și cotizația către Autoritatea Aeronautică Civilă Română.

Acest demers de suplimentare a fondurilor pentru Aeroportul Internațional Sibiu a fost determinat în mare parte, de pierderile cauzate de limitarea traficului aerian de pasageri în contextul pandemiei generate de COVID19.

Astfel, bugetul alocat inițial pentru anul 2020 de către Consiliul Județean Sibiu a fost suplimentat până la valoarea de 3,79 milioane lei, reprezentând cheltuieli de exploatare aferente activităților neeconomice.

”Alături de colegii mei consilieri județeni, am dat curs de îndată solicitării înaintate de către conducerea Aeroportului de a finanța integral cheltuielile pentru activitățile neeconomice ale Aeroportului, posibilitate pentru care avem temei legal, suma fiind asigurată din bugetul local al județului Sibiu. Pentru noi, Aeroportul Internațional Sibiu este un obiectiv strategic și suntem preocupați să identificăm împreună cele mai bune soluții pentru funcționarea și dezvoltarea lui”, a punctat Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu.

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Germania a majorat salariul minim: Un neamț câștigă de ȘAPTE ori mai mult decât un român

Germania a majorat salariul minim: Un neamț câștigă de ȘAPTE ori mai mult decât un român. În cursul zilei de miercuri, Guvernul german a adoptat un proiect…

Psihoză la pompe: Un bărbat a alimentat 1000L la o benzinărie din Alba

Psihoză la pompe: Un bărbat a alimentat 1000L la o benzinărie din Alba. Pe fondul scumpirilor la carburanți care au panicat un număr mare de șoferi și care…

Impozite mărite pentru românii cu mai mult de două mașini sau locuințe

Impozite mărite pentru românii cu mai mult de două mașini sau locuințe. Cei care au mai mult de două locuințe sau două mașini ar putea fi taxați în plus, bacșișul la restaurante ar urma să fie impozitat și nu este exclus să avem și o taxă pe zahăr.

Săptămâna de lucru cu 4 zile va fi legalizată și în România

Săptămâna de lucru cu 4 zile va fi legalizată și în România. După ce a fost legiferată în mai multe țări europene, săptămâna de lucru de patru zile are mari…