Pentru sesiunea de BAC a anului 2020, afisarea rezultatelor este programata pe data de 30 iunie. Tot pe aceasta data este programata si depunerea contestatiilor intre orele 16 si 20 si pe 1 iulie intre orele 8 si 20. 

Ulterior, contestatiile vor fi rezolvate intre datele 1 si 4 iulie 2020. Conform declaratiilor depuse de reprezentantii Ministerului Educatiei, candidatii pot transmite contestatiile prin mijloace electronice, semnand o declaratie tip prin care mentioneaza faptul ca au luat cunostinta ca nota acordata in urma solutionarii contestatiei poate modifica nota initiala obtinuta, o poate ridica sau dimpotriva o poate scadea. 

Candidatii minori vor avea nevoie de o declaratie tip semnata de catre parintii si reprezentantii legali ai acestora.

Procedura de depunere a contestatiilor la BAC 2020

Pe usa fiecarei sali de examen candidatii pot vedea afisate modalitatile de transmitere electronica prin e-mail sau pagina de web. Data afisarii rezultatelor de dupa contestatii este de 5 iulie, rezultatele finale nemaiputand fi contestate.

Contestatiile la probele scrise pot fi depuse si inregistrate la centrul de examen, cu mentiunea ca trebuie respectate datele prevazute in calendarul examenului de BAC 2020. Presedintele comisiei, impreuna cu unul din vicepresedinti, secretarul si un membru al comisiei din centrul de examen vor primi contestatiile si le vor inregistra.

Cererile de contestatie a notelor obtinute la BAC trebuie insotite de un borderou in care se precizeaza numele candidatului si probele la care a obtinut notele respective, dar si disciplina sau disciplinele pentru care depune contestatia si se inainteaza comisiei din centrul zonal de evaluare.

Modul de notare al lucrarilor la contestatii BAC 2020

Modul de notare al lucrarilor pentru care sunt depuse contestatii la BAC 2020 va fi urmatorul:

 • lucrarile care au primit note cuprinse intre 4.50 si 4.99 si cele care au primit o nota cel putin egala cu 9.50 vor fi in atentia comisiei de contestatii;
 • lucrarile care au primit alte note decat cele incadrate in limitele anterioare vor necesita acordarea notei definitive de catre comisia judeteana de contestatii a Municipiului Bucuresti daca diferenta dintre cele doua note este de minim 50 de sutimi. Daca diferenta este mai mica de 0.50 de puncte, nota definitiva este nota acordata de centrul zonal de evaluare;
 • nota definitiva in urma contestatiilor nu mai poate fi modificata si este nota finala obtinuta de candidat la acea proba;
 • comisiile de bacalaureat din centrele de examen vor introduce in catalogul electronic schimbarile care se impun dupa aflarea rezultatelor, recalculand dupa caz media generala de BAC si rectificand rezultatul examenului;
 • in conformitate cu calendarul de BAC, rezultatele la contestatii se comunica celor in drept prin afisarea la avizierul centrului de examen.

Care este calendarul sesiunii speciale la BAC 2020

Absolventii de liceu care nu au putut sustine proba de BAC 2020 din cauza temperaturii corporale peste limita maxima admisa pentru intrarea in salile de examen sau care nu participa din motive medicale la prima sesiune de BAC se vor inscrie la sesiunea speciala care va avea loc dupa cum urmeaza:

 • 29 iunie-3 iulie are loc inscrierea candidatilor;
 • 6 iulie – proba la Limba si literatura romana scrisa;
 • 7 iulie – proba obligatorie a profilului;
 • 8 iulie – proba la alegere a profilului;
 • 9 iulie – proba la Limba si literatura materna;
 • 10 iulie- afisarea rezultatelor;
 • 10 iulie – depunerea contestatiilor;
 • 12 iulie – afisarea rezultatelor finale.

Sursa: https://www.mediafax.ro/social/bacalaureat-2020-cum-se-depun-contestatiile-la-bac-19329714

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Adrian Ordean devine cetățean de onoare al județului Sibiu

Adrian Ordean devine cetățean de onoare al județului Sibiu. Titlul i-a fost acordat de către Conducerea Consiliului Județean Sibiu, în cadrul Festivalului HermannstadtFest. Alături de fondatorul tupei Compact, o a doua distincție, primit-o și doamna Mihaela Stănuleț. Gimnastă de succes, aceasta a contribuit la o medalie de aur la JO din Losa Angeles 1984.

Festivalul Internațional de Teatru Sibiu 2021 debutează la sfârșitul acestei săptămâni

Festivalul Internațional de Teatru Sibiu 2021 debutează la sfârșitul acestei săptămâni. Începând…

Invitație la cea mai mare expoziție de artă grafică europeană

Vara aceasta orașul Sibiu găzduiește cea mai mare expoziție de arta grafică europeană care va atrage numeroși pasionați de artă din această zonă, precum și din întreaga țară. Expoziția va avea loc în perioada 31 iulie – 27 septembrie, începând cu ora 11.

Festivalul Internațional de Artă Stradală debutează de astăzi, la Sibiu! Programul complet.

Festivalul Internațional de Artă Stradală Sibiu (SISAF) continuă și în acest an să înfrumusețeze clădirile din orașul de la poalelel munților Făgăraș. Galeria de Street Art în aer liber însumează în prezent, 84 de lucrări și peste 8.000 de metri pătrați de culoare. Festivalul Internațional de Artă Stradală Sibiu. Acestora li se vor adăuga, în perioada 10-16 august 2020, încă 17 lucrări noi cu tema ediției – #Origins.