In conditiile pandemiei cu Coronavirus din anul 2020, vacantele unora dintre romani au fost compromise. Portugalia si Grecia raman destinatii turistice importante care isi atrag vizitatori, fiind cele mai sigure destinatii din Europa. In acest sens, se incearca o relansare a  turismului, un domeniu puternic afectat de acest virus, potrivit CNN.

In ultimul timp, Portugalia si Grecia si-au deschis portile pentru turistii straini, laudandu-se cu o rata de infectie foarte mica cu virusul Covid 19, dar si cu luarea unor masuri eficiente pentru mentinerea epidemiei sub control.

De ce sa vizitezi Portugalia in conditiile pandemiei cu Coronavirus?

Foarte multi turisti se tem sa mearga in vacanta in conditiile in care virusul Covid 19 este inca o reala amenintare. Portugalia este unul din putinele state europene cu cele mai putine decese provocate de aceasta epidemie, si anume 1520 de victime la o populatie de 11 milioane de locuitori. Guvernul Portugaliei spera ca masurile luate impotriva virusului sa atraga tot mai multi turisti.

Premierul portughez Antonio Costa chiar a declarat faptul ca Portugalia este printre tarile care au testat cele mai multe persoane, tarile in care oamenii pot veni cu incredere in vacanta. Increderea este unul din factorii ce va face diferenta in momentul alegerii unei destinatii de vacanta, iar Portugalia merita toata increderea turistilor.

De ce sa vizitezi Grecia in vara anului in care omenirea se confrunta cu pandemia de Coronavirus?

Grecia este o alta destinatie tuistica preferata de cei mai multi turisti straini nu numai in vara anului declansarii pandemiei cu Coronavirus, ci este o destinatie de vacanta preferata in fiecare vara. Premierul grec, Kyriakos Mitsotakis a declarat ca prioritatea Greciei este siguranta, deschizand hotelurile pentru vizitatorii din intreaga Europa. Acesta mai declara si faptul ca interesul lui este sa transforme Grecia in cea mai sigura destinatie de vacanta din Europa in vara 2020.

Ce masuri sunt luate pentru a atrage turistii si pentru a preveni raspandirea virusului in cele 2 tari?

In Portugalia s-a manifestat un interes deosebit pentru introducerea unor certificate de igiena in vederea desemnarii instalatiilor turistice ca fiind sigure si curate. Astfel, s-a creat un protocol pentru autoritatile sanitare si hoteluri in vederea oferirii unor garantii, astfel incat turistii sa fie siguri ca vor fi in siguranta. Peste 14000 de companii au primit acest act, iar 15000 de angajat au urmat cursuri in acest sens.

Avand o rata a decesului mult mai mica decat Portugalia, Grecia este considerata cea mai sigura destinatie de vacanta in vara anului 2020, cand intreaga omenire se confrunta cu un dusman nevazut, virusul Covid 19.

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/externe/mapamond/lupta-pentru-cea-mai-sigura-destinatie-de-vacanta-se-da-intre-grecia-si-portugalia-1324378

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Cât se dă darul la nuntă în 2021

Cât se dă darul la nuntă în 2021? Nunțile sunt evenimente importante în viața oricărui cuplu, sunt extrem de frumoase, dar și costă. Este plăcut să îți alegi machiajul și ținuta elegantă pentru fericitul eveniment, dar acestea nu sunt singurele costuri cu care te vei confrunta de-a lungul acestui sezon de nunți. Mai este și darul de nuntă!

Urzicile au ajuns mai scumpe decât carnea de porc

Urzicile au ajuns mai scumpe decât carnea de porc. În postul Paștelui, când creștinii ortodocși nu mănâncă carne și lactate, un kilogram de urzici a ajuns să…

Locul superb din România care se dezvoltă tot mai tare

Locul superb din România care se dezvoltă tot mai tare. Implicarea comunităţilor locale, protejarea trăsăturilor arhitecturale care definesc regiunea şi…

Tot mai mulți tineri se mută de la oraș în tihna satului românesc

Tot mai mulți tineri se mută de la oraș în tihna satului românesc. De la începutul pandemiei și până acum, în România a crescut cererea pentru imobiliare în mediul rural. La foarte mare căutare sunt casele din satele aflate în apropierea marilor orașe.