Municipalitatea sibiană a cumpărat serviciile de consultanță pentru elaborare documentației în vederea achiziției publice pentru realizarea studiului de prefezabilitate pentru proiectul „Coridor supra și subteran de mobilitate Alba Iulia – Milea”. Anunțul a fost publicat astăzi pe platforma de licitații publice.

Conform anunțului, Primăria va plăti 54.000 de lei companiei Confirm Construcții SRL din Cluj pentru a realiza studiul de prefezabilitate. Compania se prezintă ca „unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii în domeniul consultanței în construcții și managementului proiectelor din România”. În cadrul portofoliului acesteia se găsesc în principal proiecte ale unor clădiri – birouri, centre comerciale, logistică sau rezidențial -, dar și din domeniul sportului. Dintre acestea, menționăm clădirile firmei Bosch din Blaj, județul Alba, halele fabricii Daimler din Sebeș sau stadionul „Ion Oblemenco” din Craiova.

Proiectul „Coridor supra și subteran de mobilitate Alba Iulia – Milea” a fost inclus la începutul acestui an în bugetul municipiului Sibiu în lista investițiilor propuse pentru anul 2024 la capitolul „elaborarea de documentații tehnico-economice”.

Despre acest proiect, consilierul local USR Ioan Pleșciuc anunța în luna februarie că, în premieră, Sibiul va comanda un studiu de prefezabilitate în vederea construirii unui pasaj rutier la intersecția străzii Vasile Milea cu strada Rahovei și strada Semaforului.

„Pasajul rutier subteran din intersecția Milea-Semaforului-Rahovei are alocați primii bani pentru proiectare. Astăzi a fost aprobat bugetul municipiului Sibiu pentru anul 2024.

În prima fază se va face Studiul de Prefezabilitate, care va stabili variantele constructive și costurile estimate. Se va face pentru toata axa de circulație Vasile Milea – Piața Unirii – Șoseaua Alba Iulia, ca să avem niște concluzii văzând circulația pe întreg traseul de traversare a orașului. Va fi analizată și propunerea cu pasaj subteran în zona centrală, din Piața Unirii, pe sub Șaguna și până la ieșirea în Alba Iulia înainte de sensul giratoriu cu Morilor. A meritat să insistăm, de acum va fi important să urmărim investiția și  realizarea ei în teren”, a scris Ioan Plesciuc pe pagina oficială de Facebook.

Într-o intervenție anterioară, în 2023, primarul Astrid Fodor a apreciat propunerea lui Plșeciuc ca fiind „corectă”.

Menționăm că pasajul la care face referire consilierul este prevăzut și în Planul de mobilitate urbană durabilă, strategie revizuită și adoptată de Consiliul local Sibiu în cursul anului trecut. Respectiva strategie estima costurile pasajului la 11 milioane de euro.

„Se recomandă studierea posibilităƫii unei străpungeri subterane de legătură între Piaƫa Unirii şi Şoseaua Alba Iulia în vederea decongestionării circulaƫiei rutiere şi facilitării circulaƫiei pietonale între zona cetăƫii şi fosta Citadelă”, scrie în Plan.

sursa articol: turnulsfatului.ro

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Investiții la Sibiu: FAN Courier a cumpărat 8 hectare de teren lângă Șura Mică

Investiții la Sibiu: FAN Courier a cumpărat 8 hectare de teren lângă Șura Mică. FAN Courier a cumpărat 8 hectare de teren la marginea Sibiului și pregătește o..

Fabrică de încălțăminte din Sibiu cumpărată de Prada

Fabrică de încălțăminte din Sibiu cumpărată de Prada. Faimoasa companie de modă și produse de lux Prada a devenit singurul proprietar al fabricii de…

VIDEO – Încep lucrările de modernizare ale Stadionului Municipal Sibiu la standarde UEFA.

După ce, pe 10 august, s-a anunțat semnarea contractului pentru modernizarea Stadionului Municipal, în această săptămână primarul Astrid Fodor, reprezentanții constructorului CON-A și echipa din Primăria Sibiu care va gestiona contractul și va monitoriza lucrările, au fost prezenți în teren. Au fost vizualizate locațiile și s-a discutat concret pe tema graficului de lucrări.

Un nou hotel la Sibiu va fi construit lângă Calea Dumbrăvii

Un nou hotel la Sibiu va fi construit lângă Calea Dumbrăvii. Consilierii locali ai Sibiului sunt chemați să aprobe în ședința de săptămâna aceasta, printre altele, documentația de urbanism pentru construirea unui hotel nou pe strada Mărășești, în apropierea Căii Dumbrăvii.