Primăria Orlat investește peste 2,2 milioane de lei pentru a construi un pod nou peste râul Cibin, pentru a face legătura între două străzi din localitate. 

Un nou pod peste râul Cibin va fi construit în Orlat, pentru a face legătura între străzile Mocăniței și Fabricii. Primăria a depus la Agenția pentru Protecția Mediului documentațiile necesare pentru a obține avizul de mediu. 

„În prezent nu există pod de legătură între strada Mocăniței și strada Fabricii. Existența străzilor asfaltate, alimentării cu apă și canalizare menajeră au dus la dezvoltarea multor unități comerciale și turistice în localitate și dezvoltarea într-un termen scurt a întregii localități prin apariția de locuri de muncă și condiții de trai specifice confortului urban.

Dezvoltarea economică a localității, intensificarea legăturilor de cooperare economică, precum și sporirea sistematică a nevoilor de transport, cu exigențele populației în ceea ce privește confortul și siguranța circulației, au determinat preocupări susținute ale primăriei pentru realizarea unui pod nou”, se arată în memoriul de prezentare depus la APM Sibiu. 

Potrivit documentației, podul va avea o singură deschidere de 14 metri și va permite atât circulația auto, cât și cea pietonală, în condiții de siguranță către periferia localității Orlat. Lățimea părții carosabile va fi de 8 metri, iar cele două trotuare vor avea 1,90 metri lățime.

Proiectul propune inclusiv defrișarea, decolmatarea și reprofilarea albiei râului pe o distanță de minim 20 de metri în amonte și 50 de metri în aval de pod. 

Valoarea investiției se ridică la 2.235.500 lei fără TVA. 

sursa articol: oradesibiu.ro

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Lista cu alocarea membrilor în consiliile locale din județul Sibiu

În data de 14.07.2020, prefectul județului Sibiu a emis Ordinul 316/2020 prin care se stabilește numărul membrilor fiecărui consiliu local din județul Sibiu, în vederea desfășurării alegerilor locale din anul 2020, în funcție de populația comunei/orașului/municipiului, după domiciliu, la data de 1 ianuarie 2020.

Orlat- Un colț de poveste în Mărginimea Sibiului

Comuna Orlat, așezată în depresiunea Cibinului, se dovedește a fi o bijuterie…