Conducerea CFR Călători a luat decizia de a anula 14 trenuri în weekendurile ce urmează, în cadrul Regionalei Brașov, începând cu data de 27 aprilie 2024. Această măsură a fost adoptată din cauza crizei de mecanici de locomotivă, cu riscul pierderii compensațiilor acordate de ARF și a plății de penalizări, anunță clubferoviar.ro

Documentele consultate de Clubul Feroviar indică faptul că anulările vizează trenuri ce circulă pe rutele Teiuș – Sibiu, Teiuș – Tg.Mureș, Beia – Sibiu, Sighișoara – Sibiu, Mediaș – Teiuș, Sighișoara – Beia, Brașov – Gheorghieni, Tg.Mureș – Deda, Sf. Gheorghe – Brașov și invers.

Aceste modificări afectează trenurile Regio și au fost propuse la mijlocul lunii de către conducerea Regionalei Brașov.

În altă ordine de idei, Traian Preoteasa, șeful CFR Călători, a emis pe 28 decembrie 2023 o adresă prin care solicită șefilor de regionale să recurgă la anulări de trenuri în 2024. De asemenea, el a cerut o încadrare strictă în norma lunară pentru personalul operatorului feroviar de stat, sub pretextul “optimizării activității”.

Astfel, conform directivei, se impun următoarele măsuri:

  • Organizarea activității personalului în conformitate strictă cu norma lunară, cu compensarea obligatorie a oricăror ore suplimentare în luna următoare.
  • Optimizarea turnusurilor de material rulant în funcție strictă de cerințele de trafic.
  • Reorientarea personalului conform pregătirii profesionale și a contractului colectiv de muncă.
  • Reducerea numărului de ore neproductive în anul 2024 față de anul anterior, cu minimum 10%.

Aceste măsuri sunt menite să asigure o eficiență sporită și o utilizare mai rațională a resurselor în cadrul CFR Călători pentru anul 2024.

sursa articol: oradesibiu.ro

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Doi prieteni și-au deschis croitorie în Sibiu: „Ne-am săturat de munca în 3 schimburi”

Doi prieteni și-au deschis croitorie în Sibiu: „Ne-am săturat de munca în 3 schimburi”. Ciprian Roman și Nicu Giurgiu sunt doi prieteni care și-au petrecut…

Femeie din Sibiu s-a dat drept refugiată ca să primească donații

Femeie din Sibiu s-a dat drept refugiată ca să primească donații. O femeie de 32 de ani din Sibiu este cercetată penal după ce s-a dat drept refugiată din Kiev

Medic la Spitalul Județean Sibiu anchetat dupa ce ar fi jignit fiica unui pacient

Medic la Spitalul Judetean Sibiu anchetat dupa ce ar fi jignit fiica unui pacient. Anchetă la Spitalul Județean Sibiu, după ce un medic a fost înregistrat jignind fiica unui pacient: “Ce vrei tu, nesimțito?” Spitalul Județean Sibiu a început o anchetă după ce în spațiul public a apărut o înregistrare în care un medic jignește o femeie, fiica unui pacient. 

Primăria Sibiu caută recenzori pentru Recensământul Populației și Locuințelor

Primăria Sibiu caută recenzori pentru Recensământul Populației și Locuințelor. Pentru etapa de colectare a datelor din teren, în cazul persoanelor care nu s-au autorecenzat online, Primăria Sibiu caută 161 de recenzori și 9 recenzori șefi care să monitorizeze  și să coordoneze colectarea datelor.