Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, sâmbătă, la Iaşi, că încă nu a decis dacă va candida la alegerile prezidenţiale şi a subliniat necesitatea unei stabilităţi politice, întrucât „a venit momentul să construim pentru România”.

„Nu ştiu dacă voi candida la preşedinţie. Nu am hotărât acest lucru. Cred că în primul şi primul rând trebuie să hotărăsc cu colegii mei, dar şi cu mine însumi. Dar ce îmi doresc, îmi doresc un preşedinte care să construiască. Am pierdut prea mult timp certându-ne”, a declarat Marcel Ciolacu în faţa a câteva sute de delegaţi la Conferinţa Judeţeană de alegeri a PSD Iaşi.

Ciolacu a afirmat că este nevoie de stabilitate politică şi a subliniat totodată importanţa meritocraţiei.

„Toată lumea întreabă de ce avem o listă comună. Avem nevoie de o stabilitate politică. Există o stabilitate la nivel local. Un primar are un mandat de patru ani, un preşedinte de Consiliu Judeţean are un mandat de patru ani. Nu se poate ca în 10 ani să avem 10 prim-miniştri. Nu se poate să avem în ultimii 10 ani sute de miniştri. Ţările care s-au dezvoltat au avut miniştri timp de 17 ani la Transporturi”, a afirmat Marcel Ciolacu, potrivit Agerpres.

El a subliniat totodată importanţa meritocraţiei în clasa politică.

„Normal, în cazul în care eşti corupt, pleci acasă, în cazul în care nu ai performanţă, pleci acasă, dar nu schimbăm preşedinţii în interiorul partidelor sau nu ne mai plac premierii. Trebuie să învăţăm, ca oameni politici, unde e linia roşie şi diferenţa între om politic şi om de stat. Nu trebuie să ne mai ţinem cu mâinile de funcţii. A venit momentul să construim pentru România”, a afirmat Marcel Ciolacu.

În prima parte a zilei, premierul Marcel Ciolacu a vizitat Universitatea de Ştiinţele Vieţii “Ion Ionescu de la Brad” şi Palas Campus, unde s-a întâlnit cu reprezentanţi ai mediului de afaceri, cu reprezentanţi ai firmelor din zona IT şi ai mediului academic.

În cea de-a doua parte a zilei, Marcel Ciolacu a participat la Conferinţa Judeţeană de alegeri a PSD Iaşi, în cadrul căreia a fost aleasă noua structură de conducere a filialei.

sursa articol: digi24.ro

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Traian Băsescu reacționează după sentința de colaborator al Securității

Traian Băsescu reacționează după sentința de colaborator al Securității comuniste: ”Voi face demersurile legale la CEDO”

Cancelarul Austriei după vizita la Putin: Nu putem renunța la gazul rusesc

Cancelarul Austriei după vizita la Putin: Nu putem renunța la gazul rusesc. Cancelarul austriac Karl Nehammer a declarat că întreruperea gazului rusesc nu este

Dosar de Candidat: Adrian Bibu vs Astrid Fodor

Sâmbăta trecută a fost marcată de lansarea listelor cu candidații propuși pentru alegerile locale din partea celor mai importante partide politice din Sibiu. Însă, cum era de așteptat, actualul primar din partea FDGR, Astrid Fodor și propunerea PNL, Adrian Bibu sunt “vedetele” ce par a se fi despris deja în fața plutonului din cursa pentru Primăria Sibiu.

Cancelarul german Scholz: „Vrem să avem cea mai performantă armată din Europa”

Cancelarul german Scholz: „Vrem să avem cea mai performantă armată din Europa”. Cancelarul Olaf Scholz a anunțat o înarmare semnificativă a țărilor NATO…