Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat miercuri, 28 februarie, că decizia PSD-PNL de a comasa alegerile europarlamentare cu cele locale „este un calcul politicianist”, că va fi „o campanie de ură” și că se așteaptă să se arunce „foarte mulţi bani de la rechinii imobiliari” în campania electorală premergătoare alegerilor.

„Este politicianism să dai Bucureştiul la schimb pentru alte funcţii sau locuri pe listă. Este politicianism să cauţi candidat cu trei luni înainte de alegeri. Nu crede nimeni că poţi să faci un proiect serios pentru un oraş aşa de complex, în trei luni. Este calcul politicianist să devansezi alegerile locale, ca să schimbi rezultatul alegerilor europarlamentare. Unde sunt bucureştenii în acest calcul? Interesul public ar fi impus o dezbatere publică pe proiecte, unde toată comunitatea să fie implicată, şi în urma dezbaterii să alegem proiectul cel mai bun. Politicianismul este exact invers decât interesul public”, a declarat Nicuşor Dan într-o conferință de presă în Cișmigiu, citat de news.ro.

El a adăugat: „o să avem din nou o campanie de ură, o campanie cu atacuri la persoană şi în campania asta foarte mulţi bani de la rechinii imobiliari”.

„Pentru că noi de fapt nu am avut o reală opoziţie PSD la această administraţie. Singura luptă care s-a dat în acești trei ani a fost lupta între actuala administraţie şi rechinii imobiliari”, a completat primarul general.

Nicușor Dan, sprijinit de „Dreapta unită”

Nicuşor Dan este susținut pentru Primăria Capitalei de USR, PMP și Forța Dreptei, care formează „Dreapta unită”. El a declarat recent că este încrezător că electoratul de dreapta din București va vota împotriva PSD la alegerile locale, adică cu el, după ce PNL i-a retras sprijinul politic.

PSD nu și-a anunțat candidatul pentru alegerile locale, iar președintele social-democrat, Marcel Ciolacu, a spus în mai multe rânduri că în acest moment Gabriela Firea e varianta la PMB, dar decizia finală se va lua abia în vară. Fostul primar general din perioada 2016-2020 și-a exprimat nemulțumirea pentru că ea este „candidatul deocamdată”.

Liberalii îl au deocamdată pe Sebastian Burduja potențial candidat, dar lucrurile nu sunt bătute în cuie, pentru că liderii coaliției PNL-PSD discută posibilitatea unui candidat comun la alegerile locale programate pentru 9 iunie, în aceeași zi cu cele europarlamentare.

Cel mai nou candidat anunțat pentru Primăria Capitalei este primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, care a spus că vrea să candideze din partea partidului său, Partidul Umanist Social Liberal.

În cel mai recent sondaj CURS, Nicușor Dan a fost preferat de 36% dintre locuitorii Bucureștiului, în timp ce Gabriela Firea a fost preferată de 33%. Cristian Popescu Piedone a strâns 10% dintre voturi, iar Sebastian Burduja 8%.

sursa articol: libertatea.ro

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Traian Băsescu reacționează după sentința de colaborator al Securității

Traian Băsescu reacționează după sentința de colaborator al Securității comuniste: ”Voi face demersurile legale la CEDO”

Cancelarul Austriei după vizita la Putin: Nu putem renunța la gazul rusesc

Cancelarul Austriei după vizita la Putin: Nu putem renunța la gazul rusesc. Cancelarul austriac Karl Nehammer a declarat că întreruperea gazului rusesc nu este

Dosar de Candidat: Adrian Bibu vs Astrid Fodor

Sâmbăta trecută a fost marcată de lansarea listelor cu candidații propuși pentru alegerile locale din partea celor mai importante partide politice din Sibiu. Însă, cum era de așteptat, actualul primar din partea FDGR, Astrid Fodor și propunerea PNL, Adrian Bibu sunt “vedetele” ce par a se fi despris deja în fața plutonului din cursa pentru Primăria Sibiu.

Cancelarul german Scholz: „Vrem să avem cea mai performantă armată din Europa”

Cancelarul german Scholz: „Vrem să avem cea mai performantă armată din Europa”. Cancelarul Olaf Scholz a anunțat o înarmare semnificativă a țărilor NATO…