Șeful CJ Prahova a fost plasat sub control judiciar, în dosarul de luare de mită și fals în declarații. Iulian Dumitrescu a primit interdicție din partea procurorilor anticorupție să-și exercite funcția de președinte al Consiliului Județean. DNA îl acuză pe Dumitrescu că a cheltuit într-un an și jumătate aproape 600 de mii de euro pe bunuri de lux și pe vacanțe exotice. Paradoxal, potrivit declarației sale de avere, Dumitrescu câștigă un salariu de trei mii de euro pe lună. 

Ancheta DNA vizează vânzarea unei companii apropiate lui Iulian Dumitrescu și familiei sale prin care ar fi obținut peste 3 milioane de euro peste valoarea de piață. Președintele Consiliului Județean ar fi pretins banii în urma contractelor atribuite de instituția pe care o conduce. În acest caz, ar fi vorba despre contractul pentru centura din Mizil.

Odată cu ancheta de la Direcția Națională Anticorupție, a ieșit la iveală și averea deținută de politician. Procurorii au analizat în detaliu tranzacțiile făcute de liderul PNL de-a lungul anilor. În ciuda salariului lunar de 3.000 de euro, acesta a cheltuit într-un an și jumătate mai mult decât dublul sumei obținute în aceeași perioadă.

Cine este și ce avere are Iulian Dumitrescu, baronul PNL intrat în vizorul DNA

Acesta ar fi mers în vacanțe de lux în Dubai, Maldive, Capri, Mykonos sau Nisa, iar în vara anului trecut, soția liderului PNL ar fi primit un ceas de aproape 30 de mii de euro.

De altfel, sume mari de bani au fost transferate de Dumitrescu în perioada verificată de oamenii legii către mai multe firme și persoane fizice.

Mai mult, Iulian Dumitrescu stă într-un apartament de lux, de 800 de metri pătrați, din nordul Capitalei. Acesta ar plăti o chirie lunară de 10.000 de euro fostului fotbalist Cristi Chivu, proprietarul locuinței. Casa a fost verificată de oamenii legii, iar descinderi au fost făcute și la sediul Consiliului Județean Prahova, dar și în locuința surorii acestuia din București, locul unde s-ar fi luat mita.

În dosarul care îl vizează pe Dumitrescu, procurorii dețin denunțuri, dar și mandate de supraveghere tehnică. Una dintre înregistrările în care se discută despre plăți îl vizează și pe Iulian Dumitrescu:

Președintele CJ Prahova, interceptat în timp ce vorbea despre împărțirea banilor  

VASILE ANNA-MARIA: Tre să hotărâm ce… pe cine mai plătim…
DUMITRESCU IULIAN: Mă suni diseară dacă vrei, da?
VASILE ANNA-MARIA: Nu, deci, tre` să vedem cum luăm cu neeligibilele astea, hotărâm când ne vedem…
(…)
VASILE ANNA-MARIA: O să-ţi dau o listă cu ce bani am…
DUMITRESCU IULIAN: Mă uit pe ea şi vorbim la telefon…

sursă: înregistrare procurori

Tot potrivit surselor, sume mari de bani ajungeau în posesia președintelui CJ Prahova și prin intermediul afacerilor mai puțin legale pe care le-ar fi făcut. După ce ar fi obținut prin șantaj o balastieră, împreună cu vecinul său Ionuţ-Dorel Oprea, patronul firmei PORT TRANS, cei doi ar fi reușit s-o vândă ulterior cu 20 milioane euro. Banii obținuți i-ar fi transferat în Dubai.

În urma scandalului, președintele CJ Prahova a susținut, pe Facebook, că nu are nimic de ascuns și a anunțat că demisionează din toate funcțiile de conducere din PNL.

sursa articol: realitatea.net

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Traian Băsescu reacționează după sentința de colaborator al Securității

Traian Băsescu reacționează după sentința de colaborator al Securității comuniste: ”Voi face demersurile legale la CEDO”

Cancelarul Austriei după vizita la Putin: Nu putem renunța la gazul rusesc

Cancelarul Austriei după vizita la Putin: Nu putem renunța la gazul rusesc. Cancelarul austriac Karl Nehammer a declarat că întreruperea gazului rusesc nu este

Dosar de Candidat: Adrian Bibu vs Astrid Fodor

Sâmbăta trecută a fost marcată de lansarea listelor cu candidații propuși pentru alegerile locale din partea celor mai importante partide politice din Sibiu. Însă, cum era de așteptat, actualul primar din partea FDGR, Astrid Fodor și propunerea PNL, Adrian Bibu sunt “vedetele” ce par a se fi despris deja în fața plutonului din cursa pentru Primăria Sibiu.

Cancelarul german Scholz: „Vrem să avem cea mai performantă armată din Europa”

Cancelarul german Scholz: „Vrem să avem cea mai performantă armată din Europa”. Cancelarul Olaf Scholz a anunțat o înarmare semnificativă a țărilor NATO…