Premierul Marcel Ciolacu a spus că atacul cibernetic la Camera Deputaților a devenit faimos pentru că s-a furat tocmai buletinul său. Asta nu este o problemă pentru președintele PSD. „Îmi schimb buletinul”, a spus Ciolacu.

Presupun că n-ar fi fost așa de faimos acest atac dacă nu ar fi fost furată o copie a buletinului meu. Deci, nu e o problemă, eu îmi schimb buletinul.

Fostul șef al Camerei Deputaților a mai spus, după reuniunea conducerii partidului, că nu este prima oară când instituția s-a confruntat cu astfel de atacuri. Și a dat vina pe un fost lider al Camerei.

Nu este prima oară când avem de-a face cu aceste atacuri cibernetice. La un moment dat, un președinte al Camerei Deputaților a decis ca secretariatul general al Camerei Deputaților să nu intre într-un anumit program, astfel încât să fie implicat și STS-ul și SRI-ul în protejarea datelor Camerei Deputaților. Și acuma vedem consecința.

Premierul consideră că „avem de-a face cu un război hibrid”, mai ales în această perioadă de alegeri.

Avem de-a face cu un război hibrid și nu numai România. Întreaga Europă este supusă acestui atac. Vă dați seama ce se întâmplă, și nu e prima oară când o spun, ce se întâmplă în Republica Moldova cu aceste atacuri hibride în această perioadă, mai ales că nu vor fi alegeri numai în România, între 6 și 9 iunie. vor fi alegeri în toată Europa. Ca să înțelegem întreg tabloul și întreaga miză a acestor atacuri în acest moment, a mai spus Ciolacu.

Marți, hackerii au copiat 316 fișiere la Camera Deputaților, cu un conținut preponderent public, care au fost scurse pe dark web. Printre acestea a fost și o copie a documentului de identitate al premierului Marcel Ciolacu.

sursa articol: gandul.ro

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Traian Băsescu reacționează după sentința de colaborator al Securității

Traian Băsescu reacționează după sentința de colaborator al Securității comuniste: ”Voi face demersurile legale la CEDO”

Cancelarul Austriei după vizita la Putin: Nu putem renunța la gazul rusesc

Cancelarul Austriei după vizita la Putin: Nu putem renunța la gazul rusesc. Cancelarul austriac Karl Nehammer a declarat că întreruperea gazului rusesc nu este

Dosar de Candidat: Adrian Bibu vs Astrid Fodor

Sâmbăta trecută a fost marcată de lansarea listelor cu candidații propuși pentru alegerile locale din partea celor mai importante partide politice din Sibiu. Însă, cum era de așteptat, actualul primar din partea FDGR, Astrid Fodor și propunerea PNL, Adrian Bibu sunt “vedetele” ce par a se fi despris deja în fața plutonului din cursa pentru Primăria Sibiu.

Cancelarul german Scholz: „Vrem să avem cea mai performantă armată din Europa”

Cancelarul german Scholz: „Vrem să avem cea mai performantă armată din Europa”. Cancelarul Olaf Scholz a anunțat o înarmare semnificativă a țărilor NATO…