În topul celor mai bogate comune din țară se află comuna Selimbar din județul Sibiu. Aceasta este situată în partea de sud-est a municipiului Sibiu, la o distanță de doar 4 km. 

Comuna Șelimbăr este o așezare cu o încărcătură istorică remarcabilă, datează încă din perioada antică. De-a lungul timpului, datorită poziționării sale strategice în apropierea orașului Sibiu, comuna a jucat un rol semnificativ în evenimentele cruciale din istoria Transilvaniei.

Printre aceste evenimente de marcă, cea mai importantă este Bătălia de la Șelimbăr, care a avut o influență deosebită asupra destinului acestei regiuni. De-a lungul secolelor, comuna a fost martoră și participantă la multiple schimbări și transformări istorice.

Deși nu au fost efectuate cercetări sistematice pe întregul teritoriu al comunei, numeroase obiecte descoperite în împrejurimi și în vecinătate contribuie la reconstituirea istoriei umane a acestor zone. Aceste artefacte oferă o perspectivă fascinantă asupra evoluției și a modului de viață al comunităților care au populat această regiune de-a lungul timpului. Astfel, comuna Şelimbăr rămâne o importantă comoară istorică, ce merită să fie explorată și înțeleasă în contextul mai larg al istoriei Transilvaniei.

În urma faptului că pe teritoriul Șelimbărului s-au făcut niște săpături și cercetări, se atestă faptul ca aceasta comuna datează încă din secolul al XIII-lea. Aici s-a descoperit un depozit de unelte agricole și de fierărie, din secolul mai sus menționat.

În prezent, putem constata că Șelimbăr a cunoscut o dezvoltare semnificativă în ultimii ani, devenind o localitate prosperă. Această evoluție îi conferă meritatul titlu de cea mai bogată comună din județul Sibiu.

Până nu demult, comuna era predominant compusă din case, însă în ultimii ani s-au ridicat numeroase locuințe noi destinate vânzării, atât apartamente cât și case. Această dezvoltare impresionantă a transformat Şelimbărul într-una dintre cele mai apreciate și căutate zone de pe piața imobiliară din Sibiu.

Această creștere în atractivitate și cerere se datorează fără îndoială frumoasei dezvoltări urbane și oportunităților pe care le oferă comunitatea din Şelimbăr. Astfel, această comuna prosperă continuă să atragă atenția investitorilor și a celor în căutare de un cămin confortabil într-o zonă în plină expansiune.

Ce poți vizita în Șelimbăr?

Șelimbărul este o comună cu multiple obiective turistice, printre care Biserica Ortodoxă “Adormirea Maicii Domnului” și Biserica Evanghelica, o bazilică romanică din secolul al XVIII-lea cu inscripții istorice. De asemenea, aici se află Monumentul Eroilor în memoria ostașilor căzuți.

Pe lângă atracțiile turistice, comuna are instituții importante cum ar fi școli, farmacii, cabinete medicale, restaurante și benzinării. Unul dintre cele mai mari centre comerciale din zona Sibiului este Shopping City, care oferă o varietate de magazine, servicii și zone de agrement.

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Traian Băsescu reacționează după sentința de colaborator al Securității

Traian Băsescu reacționează după sentința de colaborator al Securității comuniste: ”Voi face demersurile legale la CEDO”

Cancelarul Austriei după vizita la Putin: Nu putem renunța la gazul rusesc

Cancelarul Austriei după vizita la Putin: Nu putem renunța la gazul rusesc. Cancelarul austriac Karl Nehammer a declarat că întreruperea gazului rusesc nu este

Dosar de Candidat: Adrian Bibu vs Astrid Fodor

Sâmbăta trecută a fost marcată de lansarea listelor cu candidații propuși pentru alegerile locale din partea celor mai importante partide politice din Sibiu. Însă, cum era de așteptat, actualul primar din partea FDGR, Astrid Fodor și propunerea PNL, Adrian Bibu sunt “vedetele” ce par a se fi despris deja în fața plutonului din cursa pentru Primăria Sibiu.

Cancelarul german Scholz: „Vrem să avem cea mai performantă armată din Europa”

Cancelarul german Scholz: „Vrem să avem cea mai performantă armată din Europa”. Cancelarul Olaf Scholz a anunțat o înarmare semnificativă a țărilor NATO…