Într-un discurs preînregistrat, difuzat în această dimineață, președintele Federației Ruse a anunțat că va susține propunerea Ministerului Apărării pentru mobilizarea parțială a populației și integrarea milițiilor separatiste în Armata Rusă.

Printre altele, Vladimir Putin a declarat și: “Noi avem diverse arme de distrugere și componente mult mai moderne decât ale NATO. Vom folosi toate mijloacele de care dispunem. Și nu blufez!”.

El s-a referit din nou la invadarea Ucrainei ca la un război împotriva Rusiei dus de Occident, care i-ar fi instigat pe ucraineni împotriva rușilor, și pretinde că “Vestul vrea să distrugă Rusia”. Susține că rușii din Donețk, Luhansk, Zaporijie, Herson au în acest moment nevoie de referendumurile de alipire la Rusia, pentru “că sunt torturați”, iar ucrainenii ar fi de fapt cei care atacă zonele civile. “Subliniez că este vorba de o mobilizare parțială. Doar cei care sunt în rezervă vor fi înrolați”, a precizat Putin, arătând că deja a semnat decretul în acest sens, iar mobilizarea începe de astăzi.

Declarația președintelui Rusiei

Auzim mereu amenințări la adresa poporului nostru, iar politicieni iresponsabili vorbesc despre a asigura arme cu rază lungă Ucrainei pentru a lovi Rusia. Acest lucru deja se întâmplă, cum vedem în Belgorod. Folosesc drone pentru a ataca zonele de graniță. Washington și Bruxelles vor să mute acțiunea militară pe teritoriul rus. Este amenințată cultura, politica, suveranitatea”.

“ Vorbim de un șantaj nuclear. Centrala Zaporijie a fost țintită. NATO a spus că este posibil să folosească arme nucleare împotriva Rusiei, nu permitem asemenea tratamente. Noi avem diverse arme de distrugere și componente mult mai moderne decât ale NATO. Vom folosi toate mijloacele de care dispunem. Și nu blufez. Cetățenii ruși să fie siguri că integritatea teritorială, independența noastră vor fi asigurate, ne vom apăra prin toate mijloacele pe care le avem la dispoziție. Vor să ne șantajeze cu armele nucleare. În istoria noastră, poporul nostru a avut destinul de a se apăra de cei care ne-au atacat patria mamă”.

Sursă: Biziday

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Armata Ucraineană a înconjurat Liman

Nu este foarte clar ce forțe ruse s-au retras de acolo, dar…

Florida a fost lovită puternic de uraganul Ian

Uraganul Ian a lovit noaptea trecută vestul statului Florida cu o viteză…

Putin va semna mâine decretul de anexare la Rusia a teritoriilor ocupate

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, spune că ceremonia de anexare…

Donald Trump și trei dintre copiii săi au fost trimiși în judecată

Donald Trump și trei dintre copiii săi au fost trimiși în judecată, într-un proces civil, pentru fraudă fiscală. Potrivit Procurorului General al statului New York, Organizația Trump a înșelat creditorii, asigurătorii și autoritățile prin supraevaluarea valorii proprietăților sale, timp de un deceniu.