Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, spune că ceremonia de anexare a teritoriilor Zaporijie, Herson, Luhansk și Donețk va avea loc vineri după-amiază.

La aceasta va participa și Vladimir Putin, care va susține “un discurs voluminos în acest sens”. De asemenea, precizează că președintele rus va susține un alt discurs astăzi, în parlament, posibil pe aceeași temă. 

Peskov mai afirmă că documentul va fi semnat înainte de cele două camere ale parlamentului, “așa cum prevede legislația”. Legea de anexare i-ar putea oferi președintelui Putin un “motiv” pentru a interpreta orice ofensivă a Ucrainei în teritoriile respective ca pe un atac direct asupra Rusiei, justificând totodată un posibil atac mai dur din partea Armatei Ruse.

Țările occidentale au transmis că nu recunosc referendumurile organizate de administrațiile impuse de Rusia în cele patru regiuni ucrainene și au precizat că acest demers este doar o încercare a Moscovei de a legitima războiul lansat în Ucraina și ocuparea părții de est a țării vecine. 

Miercuri, administrațiile proruse din regiunile Herson și Luhansk i-au cerut oficial președintelui Vladimir Putin anexarea la Rusia, pe fondul rezultatelor referendumurilor. Administrațiile proruse susțin că procentul cetățenilor care doresc anexarea la Rusia variază între 87% și 99,2%, în funcție de regiune. 

Sursa: Biziday

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Armata Ucraineană a înconjurat Liman

Nu este foarte clar ce forțe ruse s-au retras de acolo, dar…

Florida a fost lovită puternic de uraganul Ian

Uraganul Ian a lovit noaptea trecută vestul statului Florida cu o viteză…

Putin declară “mobilizare parțială” în Federația Rusă

Într-un discurs preînregistrat, difuzat în această dimineață, președintele Federației Ruse a anunțat…

Donald Trump și trei dintre copiii săi au fost trimiși în judecată

Donald Trump și trei dintre copiii săi au fost trimiși în judecată, într-un proces civil, pentru fraudă fiscală. Potrivit Procurorului General al statului New York, Organizația Trump a înșelat creditorii, asigurătorii și autoritățile prin supraevaluarea valorii proprietăților sale, timp de un deceniu.