Regiunile Mediaș, Agnita și Dumbrăveni primesc finanțare de 76 de milioane de euro din partea Uniunii Europene pentru lucrări la sistemele de apa și canalizare.

Comisia Europeană a aprobat finanțarea Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în regiunile Mediaş, Agnita și Dumbrăveni, din judeţul Sibiu. Investiția în valoare de 76.715.657 euro (costuri totale eligibile) se va realiza din Fondul de Coeziune prin Programul de Infrastructură Mare – POIM 2014-2020.

36.126 de locuitori din 20 de unități administrativ-teritoriale vor beneficia de această investiție

Potrivit MIPE, proiectul vizează investiții de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în 19 unități administrativ-teritoriale din județul Sibiu, în scopul creșterii nivelului de colectare și epurare a apelor uzate urbane și asigurării alimentării cu apă potabilă a populației prin extindere/reabilitare aducțiune; extindere / reabilitare rețea distribuție; extindere / reabilitare captare; rezervoare de înmagazinare apă potabila inclusiv stații de clorinare noi; stații de pompare noi / reabilitate; extindere / reabilitare rețea canalizare; reabilitare stație epurare ape uzate și stații de pompare ape uzate noi / reabilitate.

Unitățile administrativ-teritoriale beneficiare din județul Sibiu sunt: Consiliul Județean Sibiu, Mediaș, Brăteiu, Ațel, Biertan, Dârlos, Blăjel, Copșa Mică, Axente Sever, Târnava, Valea Viilor, Șeica Mare, Dumbrăveni, Hoghilag, Alma, Arpașu de Jos, Agnita, Alțâna și Bârghiș.

Sursa: Tribuna

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Investiții la Sibiu: FAN Courier a cumpărat 8 hectare de teren lângă Șura Mică

Investiții la Sibiu: FAN Courier a cumpărat 8 hectare de teren lângă Șura Mică. FAN Courier a cumpărat 8 hectare de teren la marginea Sibiului și pregătește o..

Fabrică de încălțăminte din Sibiu cumpărată de Prada

Fabrică de încălțăminte din Sibiu cumpărată de Prada. Faimoasa companie de modă și produse de lux Prada a devenit singurul proprietar al fabricii de…

Un nou hotel la Sibiu va fi construit lângă Calea Dumbrăvii

Un nou hotel la Sibiu va fi construit lângă Calea Dumbrăvii. Consilierii locali ai Sibiului sunt chemați să aprobe în ședința de săptămâna aceasta, printre altele, documentația de urbanism pentru construirea unui hotel nou pe strada Mărășești, în apropierea Căii Dumbrăvii.

VIDEO – Încep lucrările de modernizare ale Stadionului Municipal Sibiu la standarde UEFA.

După ce, pe 10 august, s-a anunțat semnarea contractului pentru modernizarea Stadionului Municipal, în această săptămână primarul Astrid Fodor, reprezentanții constructorului CON-A și echipa din Primăria Sibiu care va gestiona contractul și va monitoriza lucrările, au fost prezenți în teren. Au fost vizualizate locațiile și s-a discutat concret pe tema graficului de lucrări.