Cu toate că Charles a devenit în mod automat rege la moartea mamei sale, Regina Elisabeta a II-a, Consiliul de Aderare i-a confirmat rolul azi la ora 10 (ora 12, ora României)

Comparativ cu anul 1952, când a avut loc precedentul consiliu, azi ceremonia s-a transmis în direct. Ceremonia a avut loc la apartamentele de stat din Palatul St James.

După ce va fi proclamat monarh, Regele va face o declarație și va ține primul său Consiliu Privat, la care se vor alătura Regina Consoartă și Prințul de Wales. Proclamații de înscăunare vor fi făcute în toată țara, iar la Londra vor fi salutate cu salve de tun din Turnul Londrei și în Hyde Park.

Sursa: Biziday

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Germania a majorat salariul minim: Un neamț câștigă de ȘAPTE ori mai mult decât un român

Germania a majorat salariul minim: Un neamț câștigă de ȘAPTE ori mai mult decât un român. În cursul zilei de miercuri, Guvernul german a adoptat un proiect…

Mesaj de recunoștință al lui Volodimir Zelenski pentru România

Mesaj de recunoștință al lui Volodimir Zelenski pentru România. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis luni, la orele amiezii, un mesaj de…

Pe ce loc se află România în clasamentul celor mai puternice armate din lume

Pe ce loc se află România în clasamentul celor mai puternice armate din lume? Statele Unite au cea mai puternică armată din lume potrivit clasamentului realizat de Global Firepower, în baza PowerIndex, care ține cont de 50 de factori individuali, cum ar fi aparatura militară sau numărul trupelor. SUA sunt urmate în acest clasament de Rusia și China.

Putin se lăuda că în 2 zile poate ocupa 6 capitale europene inclusiv Bucureștiul

Putin se lăuda că în 2 zile poate ocupa 6 capitale europene inclusiv Bucureștiul. Președintele rus, într-o discuție cu fostul lider ucrainean Petro Poroșenko..