Putin se lăuda că în 2 zile poate ocupa 6 capitale europene inclusiv Bucureștiul. Președintele rus, într-o discuție cu fostul lider ucrainean Petro Poroșenko, s-a lăudat că ar putea avea trupe în capitalele Ucrainei, Poloniei, Letoniei, Lituaniei, Estoniei și României în 48 de ore.

„Dacă aș vrea, în două zile aș putea avea trupe nu numai la Kiev, ci și la Riga, Vilnius, Tallinn, Varșovia și Bucureşti”, i-a spus Putin lui Poroșenko în 2014, potrivit Suddeutsche Zeitung.

Putin l-a avertizat pe Poroșenko „să nu se bazeze prea mult pe UE” că o să intervină în sprijinul vreunei țări. Amenințarea a fost făcută pe fondul tensiunilor cu Kievul, în timp ce Rusia comasa mii de trupe la graniță.

Kremlinul a negat ulterior aceste afirmații, după ce au fost raportate pe scară largă.

Putin se lăuda că în 2 zile poate ocupa 6 capitale europene inclusiv Bucureștiul. Între timp, forțele sale sunt blocate în Ucraina după o lună de război

În ciuda faptului că forțele ruse sunt departe de a-și atinge obiectivele declarate inițial, un oficial american a avertizat că Putin nu este dispus la compromisuri.

Oficialul a declarat pentru Reuters că Putin nu face concesii în acest moment, deși se anunță că se reiau negocierile.

Rusia a suferit pierderi semnificative în timpul invaziei, Ucraina susținând că 16.000 de soldați ruși au fost uciși, precum și pierderi substanțiale de echipament militar, tancuri, avioane și nave.

Înaltul oficial al Departamentului de Stat al SUA a declarat pentru Reuters sub condiția anonimatului: „Tot ce am văzut este că nu este dispus să facă compromisuri în acest moment”.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, consideră că luptele par să se schimbe în favoarea sa, dar ar fi o greșeală să creadă că Putin va recunoaște acest lucru. Din contră, va intensifica atacurile.

sursa articol: newsweek

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Mesaj de recunoștință al lui Volodimir Zelenski pentru România

Mesaj de recunoștință al lui Volodimir Zelenski pentru România. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis luni, la orele amiezii, un mesaj de…

Germania a majorat salariul minim: Un neamț câștigă de ȘAPTE ori mai mult decât un român

Germania a majorat salariul minim: Un neamț câștigă de ȘAPTE ori mai mult decât un român. În cursul zilei de miercuri, Guvernul german a adoptat un proiect…

Pe ce loc se află România în clasamentul celor mai puternice armate din lume

Pe ce loc se află România în clasamentul celor mai puternice armate din lume? Statele Unite au cea mai puternică armată din lume potrivit clasamentului realizat de Global Firepower, în baza PowerIndex, care ține cont de 50 de factori individuali, cum ar fi aparatura militară sau numărul trupelor. SUA sunt urmate în acest clasament de Rusia și China.

Un bărbat a găsit 150.000€ în mobila cumpărată de la second

Un bărbat a găsit 150.000€ în mobila cumpărată de la second. Un bărbat care a cumpărat mobilă second-hand a descoperit în ea o mică avere, bani de care nimeni..