Primăria Sibiu caută recenzori pentru Recensământul Populației și Locuințelor. Pentru etapa de colectare a datelor din teren, în cazul persoanelor care nu s-au autorecenzat online, Primăria Sibiu caută 161 de recenzori și 9 recenzori șefi care să monitorizeze  și să coordoneze colectarea datelor.

Activitatea unui recenzor presupune munca pe teren, disponibilitate de a lucra în program prelungit, în medie 8 ore/zi și de a lucra în weekend.

Ce condiții trebuie îndeplinite pentru înscrierea celor interesați?

Condiții eliminatorii:
  • Să aibă minim 18 ani împliniți la data selecției;
  • Să fi absolvit cel puțin studiile medii (diplomă absolvent liceu);
  • Să nu aibă cazier judiciar.
Alte condiții:
  • Să știe să utilizeze o tabletă;
  • Să aibă abilitatea de a comunica într-o manieră civilizată, să fie cordial, plăcut, metodic și riguros;
  • Să dispună de un telefon mobil pe care să-l utilizeze pentru comunicare.

Experiența în domeniul statisticii, al administrației publice, experiența de operator statistic sau ca personal RGA (recensământul general agricol), reprezintă un avantaj

Modul de înscriere:

Termenul limită de înscriere este 25 martie. Persoanele interesate trebuie să completeze cererea și chestionarul, care pot fi descărcate AICI. Apoi fie le vor semna olograf și le vor scana, fie le vor semna digital și le vor transmite pe adresa de email: pms@sibiu.ro. De asemenea, documentele se pot depune fizic, la sediul Primăriei Municipiului Sibiu str. S. Brukenthal nr. 2 – Centrul de Informații pentru Cetățeni.

Plata:

Plata recenzorilor și recenzorilor șefi se va face în conformitate cu HG 1071/11 decembrie 2020:

„ART. 6

(2) Plata recenzorilor care asigură autorecenzarea asistată în perioada de autorecenzare se face în funcţie de numărul de chestionare pentru care se asigură asistenţa, chestionarul fiind compus din mai multe secţiuni cu grade de complexitate diferite, la un tarif de 7 lei pentru «Secţiunea pentru recenzarea persoanei» şi 3,5 lei pentru «Secţiunea pentru recenzarea locuinţei», inclusiv pentru oraşele şi comunele izolate sau dispersate teritorial definite la alin. (4).

(3) Plata recenzorilor se face în funcţie de numărul de chestionare completate prin interviu faţă în faţă, chestionarul fiind compus din mai multe secţiuni cu grade de complexitate diferite, la un tarif de 7 lei pentru «Secţiunea pentru recenzarea persoanei» şi 3,5 lei pentru «Secţiunea pentru recenzarea locuinţei», inclusiv «Secţiunea pentru recenzarea spaţiului colectiv de locuit». Pentru oraşele şi comunele izolate sau dispersate teritorial, pentru care distanţele parcurse sunt mai mari şi timpul necesar recenzării întregului sector de recensământ creşte, plata recenzorilor pentru recenzarea propriu-zisă se face în funcţie de tipul de chestionar, chestionarul fiind compus din mai multe secţiuni cu grade de complexitate diferite, la un tarif de 9 lei pe «Secţiunea pentru recenzarea persoanei» şi 5 lei pentru «Secţiunea pentru recenzarea locuinţei», inclusiv «Secţiunea pentru recenzarea spaţiului colectiv de locuit

(6) Plata recenzorilor-şefi este în sumă fixă de 6.000 lei pentru cele două luni de contractare a serviciilor, stabilită raportat la gradul de complexitate al activităţii acestora, astfel după cum rezultă acesta din obligaţiile specifice acestei categorii de personal de recensământ, luând în considerare faptul că în atribuţiile acestora nu intră completarea de chestionare de recensământ şi având în vedere numărul fix de sectoare de recensământ de care răspund, precum şi constituirea sectoarelor de recensământ de mărimi similare din punct de vedere al numărului de locuinţe şi al suprafeţelor.”

Primăria Sibiu caută recenzori pentru Recensământul Populației și Locuințelor

Reamintim că începând cu data de 14 martie 2022, se va desfășura la nivel național Recensământul Populației și Locuințelor, care va avea loc în două etape:

  • Autorecenzarea, în perioada 14 martie – 15 mai 2022, în care cetățenii vor putea accesa de acasă adresa https://www.recensamantromania.ro/  pentru a completa formularea sau vor putea apela la autorecenzarea asistată de un recenzor, în locurile care vor fi amenajate în acest scop de către Primăria Municipiului Sibiu.
  • Recenzarea prin efectuarea unui interviu de către recenzor, în teren, în perioada 16 mai – 17 iulie 2022.

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Doi prieteni și-au deschis croitorie în Sibiu: „Ne-am săturat de munca în 3 schimburi”

Doi prieteni și-au deschis croitorie în Sibiu: „Ne-am săturat de munca în 3 schimburi”. Ciprian Roman și Nicu Giurgiu sunt doi prieteni care și-au petrecut…

Legea moștenirii 2022: Cine primește averea în familie?

Legea moștenirii 2022: Cine primește averea în familie? Atunci când un membru al familiei moare, bunurile acestuia se împart la succesori. Totuși, nu de puține ori rudele ajung la neînțelegeri cu privire la moștenire. Alfă ce spune legea moșternirii și cum se împarte averea.

Românii care nu locuiesc la adresa din buletin rămân fără acte de identitate

Românii care nu locuiesc la adresa din buletin rămân fără acte de identitate. Cetățenii români care nu fac dovada că locuiesc efectiv la adresa din buletin, prin verificările făcute de polițiști, rămân fără acte de identitate, potrivit unui proiect de act normativ elaborat de Ministerul Afacerilor Interne. Totodată, se interzice înscrierea la aceeași adresă a mai mult de 10 persoane, dacă între acestea nu există legături de rudenie.

Arafat le cere românilor să nu mai ducă mâncare refugiaților: Se va strica!

Arafat le cere românilor să nu mai ducă mâncare refugiaților: Se va strica! Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, afirmă că nu…