Destinația din România care a atras spectaculos cei mai multi turiști în 2021. În an marcat de pandemie, românii au fost atrași de destinații de vacanță din țară și în mod special, de fenomenul turistic Delta Dunării. 

În primele opt luni ale anului, rata de vizitare a acestei zone a ajuns la nivelul celei din 2019 în ceea ce priveşte turiștii români, a declarat pentru AGERPRES, preşedintele Asociaţiei de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării (AMDTDD), Cătălin Ţibuleac.

Lipsa turiştilor străini în rezervaţie însă a dus la o scădere de 8,8% a fenomenului înregistrat în perioada amintită în comparaţie cu acelaşi interval din 2019.

“Comparativ cu anul 2019, avem un plus de 10% de turişti români, dar un deficit de 8,8% pentru turiştii străini, în perioada ianuarie-august. Din păcate, vom avea această pierdere la turiştii străini, o remarcăm şi acum, cu toate că am mai recuperat puţin faţă de iunie, atunci când am avut o scădere 11,3%, dar cred că la finalul anului vom avea o creştere evidentă la numărul de turişti români faţă de 2019, dar per total vom înregistra o scădere de 7% cauzată de lipsa turiştilor străini”, a menţionat preşedintele AMDTDD.

Cătălin Ţibuleac a explicat creşterea numărului turiştilor români prin fidelizarea celor care au venit anul trecut pentru prima oară în Deltă: “A crescut calitatea serviciilor oferite de pensiuni şi restaurantele din Deltă, preţurile au rămas relativ similare cu cele din 2019 şi a crescut gradul de siguranţă sanitară.”

Destinația din România care a atras spectaculos cei mai multi turiști în 2021, datorită creșterii calității serviciilor oferite de pensiuni şi restaurantele din Deltă

La rândul său, proprietarul unei pensiuni din comuna Crişan, Dan Verbina, a declarat că, faţă de anul trecut, turismul a înregistrat o uşoară scădere, dar comparativ cu 2019, numărul vizitatorilor a fost “puţin mai bine”.

“Turismul a fost puţin mai slab decât în 2020, întrucât a fost şi oferta turistică pentru exterior, dar a fost mulţumitor faţă de anii precedenţi. Faţă de 2019 însă, e puţin mai bine. Anul acesta, au fost familii cu mulţi copii. 

Interesant este că părinţii încearcă să-i educe pe copii să iubească Delta, asta e caracteristica principală a acestui an. A fost un an în care perioada de şedere a fost mai lungă decât cea din anii trecuţi. Oamenii nu mai vor să vadă Delta în viteză”, a menţionat Dan Verbina.

AMDTDD este partener al Primăriei comunei Crişan în organizarea evenimentului Sărbătoarea borşului de peşte din Delta Dunării care se desfăşoară deja de 2 ediții, în comuna Crişan.

Evenimentul include prezentări gastronomice pentru turişti şi momente artistice susţinute de cei mai în vogă artști români, dar şi de grupurile folclorice aparţinând etniilor care convieţuiesc în Deltă.

foto coperta: inter-tour

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Cel mai bătrân copac din lume a fost descoperit în Suedia!

Cel mai bătrân copac din lume a fost descoperit în Suedia! Cu o vârstă estimată la aproape 10.000 de ani, cel mai longeviv copac din lume cunoscut până în prezent, a fost descoperit în pădurile Suediei.

Târgul de Crăciun din Sibiu se va ține chiar dacă este pandemie

Târgul de Crăciun din Sibiu se va ține chiar dacă este pandemie. Organizatorii celui mai frumos Târg de Crăciun din România spun că ediția din acest an nu se amână și nici nu se anulează. Astfel evenimentul din Sibiu ajuns la a 14-a ediție, va avea loc în perioada 13 noiembrie 2020 – 3 ianuarie.

Paradisul berzelor se află într-o comună pitorească de lângă Sibiu

Paradisul berzelor se află într-o comună pitorească de lângă Sibiu. Pe malul râului Cibin, se află Cristian, o comună cu aproape patru mii de locuitori din județul Sibiu, care a devenit între timp, un mic paradis al berzelor. Localnicii, împreună cu Asociația Prietenii Berzelor, le îngrijesc cuiburile şi le dau hrană din belşug, mai ales că frumoasele făpturi înaripate au devenit principala atracţie turistică a zonei.

Cum arată “Transalpina de Apuseni” un nou drum spectaculos în inima Carpaților

Cum arată “Transalpina de Apuseni” un nou drum spectaculos în inima Carpaților România este plină de locuri frumoase, care merită vizitate. Din păcate, la multe dintre acestea se ajunge foarte greu, infrastructura din țara noastră fiind de proastă calitate. Transalpina și Transfăgărășanul sunt două trasee unice în lume, care i-au impresionat în ultimii ani și pe mulți dintre turiștii străini.