A 31-a Întâlnire a Sașilor în Cristian, Jud Sibiu, va avea loc în acest sfârșit de săptămână, vineri și sâmbătă, 17-18 septembrie. Întâlnirea care se va ține în curtea bisericească, propune două zile pline de evenimente sub motto-ul  “300 ani Samuel von Brukenthal”. 

Lansare de carte, proiecții de film, dansuri populare și parade de port săsesc, teatru în șură, program pentru copii și multe alte momente artistice deosebite, vor încânta privirile și sufletul invitaților de la acest eveniment organizat de către Forumul Democrat al Germanilor din Transilvania.

Programul evenimentului va debuta vineri, 17 septembrie, cu prezentarea expoziției “Brukenthal  – un european timpuriu” de dr. Harald Roth, urmată de o lansare de carte și prezentarea filmului documentar despre personalitatea lui Hans Otto Roth.

Curtea bisercii din Cristian a fost amenajată cu puncte informative, standuri ale cercurilor de femei și standuri cu produse alimentare. Programul de vineri se încheie cu un tur ghidat prin cetatea bisericească și cu o seară dansantă.   

Sâmbătă, după slujba festivă, va avea loc parada porturilor populare, precum și un program cultural cu dansuri săsești și muzică populară. La orele 14:00, reprezentanții instituțiilor și autorităților participante, își vor prezenta mesajele de salut către toți cei prezenți la eveniment.

A 31-a Întâlnire a Sașilor în Cristian va avea loc sub motto-ul “300 ani Samuel von Brukenthal”   

Tot sâmbătă, se va ține și prelegerea festivă despre viața și opera baronului Samuel von Brukenthal, susținută de dl. Thomas Șindilariu, urmată apoi, de momentul decernării medaliei Honterus, doamnei Rosemarie Müller, epitrop al comunității evanghelice din Alțâna.

Începând cu orele 16:00, participanții vor avea ocazia să vizioneze o reprezentație de teatru în grai săsesc, susținută în șura bisericii și să asiste la prezentarea cărții “Moartea neagră și ciuma în Sibiu, în epoca modernă timpurie”.

PROGRAMUL COMPLET AL EVENIMENTELOR         

VINERI, 17 SEPTEMBRIE 2021

 • ora 17:00  Deschiderea oficială, cuvântare domnul Martin Bottesch;
 • ora 17:10  Expoziție „Brukenthal – Un european vizionar” prezentată de domnul 

                Dr. Harald Roth, în șopron (remiza PSI) aflat în curtea bisericii;

 • ora 17:30  Prezentarea cărții „ Moartea Neagra” (Ciuma) din evul mediu în Sibiu;
 • ora 18:00  Prezentarea și vizitarea Cetății și a Bisericii;
 • ora 19:00  Prezentarea filmului „Hans Otto Roth – un politician proeminent”; 
 • ora 20:00  Bal în șură, cu formația Trio Saxones Plus.

SÂMBĂTĂ, 18 SEPTEMBRIE 2021

 • ora 9:00    Deschiderea standurilor în curtea Cetății;
 • ora 9:30    Program cu și despre copii;
 • ora 10:00  Slujba religioasă;
 • ora 11:45  Parada porturilor pe strada IV,  pe traseul  Cetate – Primărie și retur;
 • ora 12:15  Program cultural;
 • ora 14:00  Prezentare festivă în Biserica „Samuel von Brukenthal” de domnul  

                  Thomas Șindilariu și înmânarea medaliei Honterus, doamnei Rosemarie             

                 Müller (în biserică); 

 • ora 16:00  Program de teatru în șopron (remiza PSI) cu piesa „Dot Gezich uch der  

                 Aparat” („Zgârcita și aparatul”).

Cea de-a 31-a Întâlnire a Sașilor în Cristian este un eveniment organizat de către Forumul Democrat al Germanilor din România, în parteneriat cu Biserica Evanghelică A.B. din România, Comunitatea Bisericii din Cristian și cu Asociația Sașilor din Cristian, de pretutindeni.

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

La Cristian, sub panorama splendidă a Munților Făgăraș ia naștere un cartier rezidențial exclusivist

Pentru că în Sibiu, opțiunile pentru lansarea de noi proiecte imobiliare s-au cam epuizat iar terenurile din Șelimbăr și Calea Cisnădiei se apropie de capacitatea maximă alocată noilor construcții rezidențiale, dezvoltatorul imobiliar New Concept Living anunță disponibilitatea rezervării a primelor locuințe la vilă, în noul Ansamblu Rezidențial DaVinci Homes, ce va fi ridicat în Cristian, într-un loc înconjurat de verdeață și marcat de panorama idilică a Munților Făgăraș.

Paradisul berzelor se află într-o comună pitorească de lângă Sibiu

Paradisul berzelor se află într-o comună pitorească de lângă Sibiu. Pe malul râului Cibin, se află Cristian, o comună cu aproape patru mii de locuitori din județul Sibiu, care a devenit între timp, un mic paradis al berzelor. Localnicii, împreună cu Asociația Prietenii Berzelor, le îngrijesc cuiburile şi le dau hrană din belşug, mai ales că frumoasele făpturi înaripate au devenit principala atracţie turistică a zonei.

Lista cu alocarea membrilor în consiliile locale din județul Sibiu

În data de 14.07.2020, prefectul județului Sibiu a emis Ordinul 316/2020 prin care se stabilește numărul membrilor fiecărui consiliu local din județul Sibiu, în vederea desfășurării alegerilor locale din anul 2020, în funcție de populația comunei/orașului/municipiului, după domiciliu, la data de 1 ianuarie 2020.

Ajutor de la Guvern în valoare de aproape 5 mil de lei pentru repararea drumurilor din Jud. Sibiu afectate de precipitațiile abundente

Cinci drumuri județene afectate de precipitațiile abundente înregistrate în cursul lunii iunie, precum și mai multe drumuri comunale din Sadu, Râu Sadului, Arpașu de Jos și Porumbacu de Jos vor fi refăcute cu ajutorul sprijinului financiar din partea Guvernului României, care a alocat 4,927 milioane lei pentru județul Sibiu, prin HG 531/13 iulie 2020.