Cu o lună înainte de alegeri Putin promite bani pentru fiecare pensionar și militar din Rusia. Cu patru săptămâni înainte de alegerile pentru Duma de Stat, președintele rus Vladimir Putin afirmă că mai mult de 45 de milioane de pensionari vor primi un ajutor în bani cash, scrie The Moscow Times. 

Într-o mișcare preelectorală foarte mult așteptată, el a cerut ca aceste ajutoare să fie acordate într-o singură tranșă pensionarilor și personalului militar.

Președintele Rusiei a luat cuvântul la o ședință a delegaților partidului de guvernământ Rusia Unită, cerându-le parlamentarilor să voteze prin lege un ajutor bănesc de 10.000 de ruble (135 de dolari) pentru fiecre pensionar și 15.000 de ruble (200 de dolari) pentru fiecare militar.

Anunțul vine cu o lună înainte de alegerile parlamentare, la care Rusia Unită vrea să-și asigure o majoritate de două treimi în Duma de Stat. Însă popularitatea partidului se află la un minimum istoric, din cauza pandemiei de coronavirus și a crizei economice, care au afectat mult nivelul de trai.

Cu o lună înainte de alegeri Putin promite bani pentru fiecare pensionar și militar din Rusia. Suma totală s-ar ridica la aproape 7 miliarde de dolari

Plățile efective se vor face până la finele anului, deci după alegeri. De acești bani vor beneficia mai mult de 47 de milioane de ruși – peste 40% din electoratul așteptat la alegerile din septembrie. Suma totală se ridică la aproape 500 de miliarde de ruble (aproximativ 6,75 miliarde de dolari), estimează analiștii băncii Sberbank.

Pensionarii reprezintă majoritatea votanților lui Vladimir Putin și ai partidului Rusia Unită, în ciuda deciziei controversate din 2018 de a ridica vârsta de pensionare, care a atras proteste.

Economiștii mai spun că acest stimulent ar putea avea ca efect o creștere a prețurilor. Anton Stroutchenevski, analist la Sberbank, anticipează că acest ajutor va stimula consumul cu 0,9% și va adăuga încă 0,2% la inflație, care se află la maximul ultimilor cinci ani.

sursa articol: digi24
Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Germania a majorat salariul minim: Un neamț câștigă de ȘAPTE ori mai mult decât un român

Germania a majorat salariul minim: Un neamț câștigă de ȘAPTE ori mai mult decât un român. În cursul zilei de miercuri, Guvernul german a adoptat un proiect…

Psihoză la pompe: Un bărbat a alimentat 1000L la o benzinărie din Alba

Psihoză la pompe: Un bărbat a alimentat 1000L la o benzinărie din Alba. Pe fondul scumpirilor la carburanți care au panicat un număr mare de șoferi și care…

Impozite mărite pentru românii cu mai mult de două mașini sau locuințe

Impozite mărite pentru românii cu mai mult de două mașini sau locuințe. Cei care au mai mult de două locuințe sau două mașini ar putea fi taxați în plus, bacșișul la restaurante ar urma să fie impozitat și nu este exclus să avem și o taxă pe zahăr.

Săptămâna de lucru cu 4 zile va fi legalizată și în România

Săptămâna de lucru cu 4 zile va fi legalizată și în România. După ce a fost legiferată în mai multe țări europene, săptămâna de lucru de patru zile are mari…