Red Bull Romaniacs 2021-concurenții își vor testa abilitățile de mecanici într-o etapă maraton. Programată în perioada 27-31 iulie, cea de-a 18-a ediție a celui mai dificil raliu hard enduro din lume va plusa la capitolul anduranță prin includerea unei etape maraton.

Practic, în acest an concurenții vor avea ocazia să-și testeze abilitățile de mecanici – între ziua a doua și a treia nu va fi permis ajutorul echipelor de asistență tehnică.

„Vertical Madness Reloaded“, cum a fost numită ediția din acest an, este caracterizată, ca și cea din 2020, prin urcări și coborâri extrem de abrupte și lungi, diferențe mari de nivel și altitudine, precum și prin absența Prologului. Tradiționalul show urban din centrul Sibiului, menit să stabilească ordinea de start pentru prima dintre cele patru zile în munți, a fost înlocuit cu o sesiune de calificări off-road.

 „Ideea unei etape maraton stăruie în mintea noastră de ani de zile. Am început să o planificăm acum doi ani și, în sfârșit, o vom pune în aplicare anul acesta. Concurenții vor avea șansa de a-și testa abilitățile de mecanici, iar această etapă maraton ar putea chiar să fie decisivă în lupta pentru podium, la toate cele cinci clase (Gold – cel mai dificil traseu, Silver, Bronze, Iron, Atom).

Fiind în imposibilitatea de a organiza tradiționalul Prolog, la care ne erau alături mii de spectatori, am fost nevoiți să condimentăm cumva această ediție și să creăm entuziasm“, spune Martin Freinademetz, organizatorul Red Bull Romaniacs.

Red Bull Romaniacs 2021-concurenții își vor testa abilitățile de mecanici într-o etapă maraton

Practic, concurenții își vor vedea ultima dată mecanicii în punctul de service din ziua a doua. Acesta a fost mutat mai aproape de sosire, însă tot va trebui să ruleze aproximativ o oră pe traseul dur de la Romaniacs până vor ajunge la finișul celei de-a doua zile de raliu.

Seara vor putea să lucreze la motociclete, dar nu va fi permis ajutorul oferit de echipele de asistență tehnică – cu acestea se vor întâlni la jumătatea celei de-a treia zile de concurs.

După cei aproximativ 500 de kilometri de traseu extrem, concurenții vor avea de trecut un ultim hop, înainte de a fi considerați finișeri ai celui mai dificil raliu hard enduro din lume. Sâmbătă, 31 iulie, faimoasă urcare de pe dealul Gușteriței, de lângă Sibiu, revine în traseul Red Bull Romaniacs, iar fanii, vaccinați împotriva COVID-19, pot merge să-și susțină favoriții.

Anul acesta cursa din România, una dintre cele pe baza cărora a fost realizată Seria Mondială de Hard-Enduro, este inclusă în FIM World Hard Enduro Championship – Campionatul Mondial de Hard Enduro, fiind cea mai lungă etapă din campionat.

Concurenți din 50 de țări vor participa la cea de-a 18-a ediție a Red Bull Romaniacs, iar cei de la clasa Gold (cea mai dificilă) punctează în clasamentul mondial.

sursa foto: fb/RBromaniacs

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Cât se dă darul la nuntă în 2021

Cât se dă darul la nuntă în 2021? Nunțile sunt evenimente importante în viața oricărui cuplu, sunt extrem de frumoase, dar și costă. Este plăcut să îți alegi machiajul și ținuta elegantă pentru fericitul eveniment, dar acestea nu sunt singurele costuri cu care te vei confrunta de-a lungul acestui sezon de nunți. Mai este și darul de nuntă!

Eurovision 2022: Aceasta este piesa care va reprezenta România la Eurovision

Eurovision 2022: Aceasta este piesa care va reprezenta România la Eurovision. WRS va reprezenta România la Eurovision 2022, în Italia, la Torino, cu piesa…

România obține prima medalie de aur la Jocurile Olimpice Tokyo 2020

România obține prima medalie de aur la Jocurile Olimpice Tokyo 2020. Ancuța Bodnar și Simona Radiș (cea care a purtat tricolorul la ceremonia de inaugurare), au câştigat locul 1 în proba de dublu rame feminin pe distanţa de 2.000 de metri. Dar nu e singura mare performanţă a zilei pentru noi, deoarece am luat şi un argint la băieți!

România locul I la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete

România locul I la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete. România a obținut locul I în cadrul concursului EGMO 2022, cu o medalie de aur și 3 de argint