• Elevii ar putea reveni la școală chiar de marți
  • Sorin Cîmpeanu vrea ca elevii să meargă la școală imediat ce rata de infectare în localitățile lor scade sub 1 la mia de locuitori
  • Luni, aproximativ 2,6 milioane de elevi merg la şcoală cu prezenţă fizică

UPDATE 19:00 – Sorin Cîmpeanu: Mâine mă voi întâlni cu ministrul Sănătății pentru modificarea ordinului de ministru

Ministrul Sorin Cîmpeanu a vorbit la Aleph News despre revenirea elevilor în bănci.

„Am discutat cu minstrul Sănătății, am stabilit că mâine ne vom întâlni pentru modificarea ordinului de ministru. (…) Insptectoratul Munipiului București împreună cu DSP vor aviza acestă hotărâre. Dacă lucrurile se întâmplă mâine, chiar de marți s-ar putea merge la școală”, a spus Sorin Cîmpeanu.

În ceea ce privește examenul de Bacaluareat, ministrul a declarat: „Am conisiderat că este nevoie de organizarea unei sesiuni suplimentere pentru elevii care independent de voința lor nu se pot deplasa. Această sesiune este organizată pe 5, 6, 7 iulie. Avem două sesiuni pentru Bacalaureatul de vară  și două pentru Exemenul Național. Dacă vor fi situații punctuale Ministerul Educației va da derogări pentru cei care vor să susțină Examenul Național. Pot să vizeze susținerea examenului la domiciliu”.

Știre inițială

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, vrea ca elevii să meargă la școală imediat ce rata de infectare în localitățile lor scade sub 1 la mia de locuitori. Acum, prezența în bănci se decide în fiecare vineri.

Conform ordinului comun al ministrului Educației și ministrului Sănătății, școlile funcționează toată săptămâna luând ca referință rata de infectare din ziua de vineri a săptămânii precedente.

„Constatând că un număr important de localități sunt foarte aproape de pragul de 1 la mie al ratei de infectare, în urma discuțiilor cu ministrul Sănătății, apreciind înțelegerea Ministerului Sănătății pentru importanța școlii, luni, 17 mai, vom iniția modificarea Art 2, alin. 3 al ordinului comun de ministru Educație-Cercetare, în sensul în care referința să fie considerată ziua în care localitatea coboară sub pragul de 1 la mie – rata de infectare”, anunță ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

În acest fel, prezența fizică nediferențiată în școli s-ar putea face încă de a doua zi după înregistrarea unei rate de infectare mai mică de 1 la mie.

„Ne dorim ca ordinul comun de modificare să fie semnat și publicat în Monitorul Oficial în cursul zilei de mâine, 17 mai, astfel încât un număr cât mai mare de elevi să aibă acces la școala. Insistăm în continuare pe respectarea riguroasă a măsurilor de protecție sanitară în interiorul școlilor”, adaugă Cîmpeanu.

Luni, aproximativ 2,6 milioane de elevi merg la şcoală cu prezenţă fizică. Numărul acestora este cu aproximativ 200.000 mai mare decât al celor care au fost prezenţi săptămâna trecută.

Sursa articol: Aleph News

Credit foto: AnnaStills

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Doi copii din Ciugud și-au curățat satul de toate PET-urile și dozele aruncate de trecători

Doi copii din Comuna Ciugud, județul Alba, și-au curățat satul de toate PET-urile și dozele aruncate de trecători.Exemplu de bună creștere și civism la…

România locul I la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete

România locul I la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete. România a obținut locul I în cadrul concursului EGMO 2022, cu o medalie de aur și 3 de argint

Monica Anisie a anunțat ultimele reguli pentru începerea școlii

Monica Anisie a anunțat ultimele reguli pentru începerea școlii. Ministrul Educaţiei a precizat că zilnic va avea videoconferinţe cu Inspectoratele Şcolare, pentru a pregăti deschiderea noului an şcolar. Unităţile de învăţământ vor trebui să aibă stocuri de măşti pentru elevii care nu au sau cărora li se rup cele pe care le poartă. De asemenea, catalogul a fost eliminat în timpul cursurilor, pentru a ”eficientiza timpul”, iar orele de laborator vor fi evitate.

Ploaia de stele a Perseidelor va aprinde cerul acestei nopți, cu viteza de 15-20 de dorințe pe oră!

În noaptea dintre 11-12 august, părinți, copii și bunici deopotrivă, sunteți invitații unui spectacol grandios oferit gratuit de natură, în care, Perseidele căzătoare vor aprinde cerul, în cea mai “frumoasă ploaie de stele” a anului!