Monica Anisie a anunțat ultimele reguli pentru începerea școlii. Ministrul Educaţiei a precizat că zilnic va avea videoconferinţe cu Inspectoratele Şcolare, pentru a pregăti deschiderea noului an şcolar. Unităţile de învăţământ vor trebui să aibă stocuri de măşti pentru elevii care nu au sau cărora li se rup cele pe care le poartă. De asemenea, catalogul a fost eliminat în timpul cursurilor, pentru a ”eficientiza timpul”, iar orele de laborator vor fi evitate.

coperta foto: captură Digi24

”A început anul şcolar la data de 1 septembrie. Au revenit în spaţiul şcolii cadrele didactice. Avem videoconferinţe des, de mâine vom avea o videoconferinţă zilnic. Am avut aseară cu Inspectoratele Şcolare, am făcut o inventariere, cat de pregătite sunt şcolile. Până în 14 septembrie şcolile trebuie să se pregătească, să primească elevii.

Acum trebuie să ne pregătim respectând normele sanitare impuse de Ghidul elaborat de Ministerul Sănătăţii. Şi Ministerul Educaţiei a realizat ghiduri orientative, sunt publicate pe site-ul Ministerului Educaţiei. Am elaborat şi repere metodologice pentru profesori, pentru fiecare disciplină şi fiecare model. Îi ajutăm să reducă decalajele, dacă există” a declarat Ministrul, marți seara, într-o intervenție la Digi24.

Întrebată dacă într-adevăr va dispărea catalogul în timpul cursurilor, Anisie a răspuns că ”Sunt recomandări pentru a eficientiza timpul petrecut în pauze”. Trebuie să supraveghem mai atent copii, să fim atenţi dacă respectă normele.”  

Monica Anisie a anunțat ultimele reguli pentru începerea școlii printre care, evitarea orelor de laborator, dar și obligativitatea prezentării adeverinței medicale pt. solicitările de a urma cursurile exclusiv online 

”Normele sanitare prevăd ca laboratoarele să fie evitate. Şcoala trebuie să se organizeze astfel încât elevii să nu se plimbe prin mai multe clase, chiar şi în bănci. Dacă în prima zi de şcoală un elev s-a aşezat în banca a treia la fereastră, acolo va sta până la finalul primului semestru”, a mai declarat Anisie.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a mai declarat că, părinții care nu vor să își trimită copiii la școală și cer ca aceștia să învețe doar online, vor fi nevoiți să prezinte unității de învățământ o adeverință de la medic.

„Părintele poate să ia această decizie, să își continue educația în sistem online, să învețe de acasă, în anumite situații: dacă prezintă copilul vreo boală care s-ar putea agrava prin faptul că va veni la școală și ar putea să ia virusul, fie în momentul în care în familie avem cazuri de persoane care ar putea fi supuse unei îmbolnăviri accentuate de virus, de aceea am prevăzut să prezinte părintele o adeverință pe care să o predea școlii”, a declarat Monica Anisie, la Digi24.

Reguli noi și pentru festivitățile de deschidere a școlilor

Intrebată și despre acest subiect, Anisie a spus că “Aș recomanda ca acele festivități de deschidere a anului școlar să fie evitate în această perioadă. Să nu-i mai expunem în plus pe elevi și pe părinți. Cred că se pot organiza, pentru că am primit aceste întrebări.

‘Putem să facem deschiderea anului școlar, o festivitate pentru copiii care vin pentru prima dată în școală?’. Le recomand să fie precauți, să încerce să evite o astfel de festivitate, dar dacă doresc, să o facă în spații deschise și punând scaune pentru fiecare elev în parte în așa fel încât să se păstreze distanțarea.”

https://www.facebook.com/www.edu.ro/videos/228309428623873/

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată!

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Legea moștenirii 2022: Cine primește averea în familie?

Legea moștenirii 2022: Cine primește averea în familie? Atunci când un membru al familiei moare, bunurile acestuia se împart la succesori. Totuși, nu de puține ori rudele ajung la neînțelegeri cu privire la moștenire. Alfă ce spune legea moșternirii și cum se împarte averea.

Românii care nu locuiesc la adresa din buletin rămân fără acte de identitate

Românii care nu locuiesc la adresa din buletin rămân fără acte de identitate. Cetățenii români care nu fac dovada că locuiesc efectiv la adresa din buletin, prin verificările făcute de polițiști, rămân fără acte de identitate, potrivit unui proiect de act normativ elaborat de Ministerul Afacerilor Interne. Totodată, se interzice înscrierea la aceeași adresă a mai mult de 10 persoane, dacă între acestea nu există legături de rudenie.

Arafat le cere românilor să nu mai ducă mâncare refugiaților: Se va strica!

Arafat le cere românilor să nu mai ducă mâncare refugiaților: Se va strica! Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, afirmă că nu…

Tot mai mulți români trecuți de 40 de ani pleacă din ţară definitiv

Tot mai mulți români trecuți de 40 de ani pleacă din ţară definitiv. Numărul românilor care au între 40 şi 50 de ani şi care pleacă din ţară definitiv a crescut. Asta arată datele INS, iar motivele sunt simple: vor salarii mari și un nivel de viață mai bun.