Scade prețul la apa caldă pentru 700 de familii din Sibiu. Din această toamnă, prețul energiei termice plătit de sibienii racordați la centrala termică a SC Urbana SA scade cu 5%. La propunerea primarului Astrid Fodor, CJ Sibiu a aprobat scăderea prețului gigacaloriei de la 440,95 lei la 427,22 lei. Decizia vine ca urmare a scăderii prețului la gaze naturale și a negocierilor de tarife cu furnizorii.

În consecință, și prețul plătit de sibieni pentru o gigacalorie va scădea, de la 265,33 la 251,60 lei. Diferența între prețul întreg și prețul per gigacalorie facturat va fi acoperită de Primărie prin subvenția de 175,62 lei/Gcal. Această subvenție este acordată de mulți ani tocmai pentru a sprijini populația în sensul scăderii cheltuielilor cu energia termică.

În facturile emise către cetățeni, SC Urbana folosește ca unitate de măsură gigajoule (GJ). Ca atare diferențele de preț pe care sibienii le vor constata în factura de energie termică se prezintă astfel:

Scade prețul la apa caldă pentru 700 de familii din Sibiu. Din această toamnă, prețul energiei termice plătit de sibienii racordați la centrala termică a SC Urbana SA scade cu 5%. La propunerea primarului Astrid Fodor, Consiliul Local Sibiu a aprobat scăderea prețului gigacaloriei de energie termică de la 440,95 lei la 427,22 lei, urmare a scăderii prețului la gaze naturale și a negocierilor de tarife cu furnizorii.
Scade prețul la apa caldă pentru 700 de familii din Sibiu conectate la centrala termică a SC Urbana SA situată pe strada Mirăslău

În comunicatul Primăriei se mai arată că scăderea de preț a fost posibilă și datorită eficientizării rețelelor de distribuție prin investițiile realizate de municipalitate, împreună cu Urbana. Lucrările de reabilitare s-au executat în două etape principale.

  • Etapa I, o investiție de 900.000 lei. S-a realizat în anul 2017 și a vizat o lungime de rețea de cca 800 ml, reprezentând 40% din rețeaua de termoficare.
  • Etapa a II-a, începută în 2018 și programată să se finalizeze în acest an. Cuprinde lucrări de înlocuire a conductelor de apă caldă menajeră în lungime de aproximativ 900 de metri și extinderea rețelelor, în scopul alimentării centralizate a Liceului Economic și a viitoarei clădiri a Liceului de Artă. Acest proiect este cofinanțat de la bugetul de stat prin programul “Termoficare 2006-2020 căldură și confort”, având o valoare de 1,8 milioane de lei.

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată!

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Germania a majorat salariul minim: Un neamț câștigă de ȘAPTE ori mai mult decât un român

Germania a majorat salariul minim: Un neamț câștigă de ȘAPTE ori mai mult decât un român. În cursul zilei de miercuri, Guvernul german a adoptat un proiect…

Psihoză la pompe: Un bărbat a alimentat 1000L la o benzinărie din Alba

Psihoză la pompe: Un bărbat a alimentat 1000L la o benzinărie din Alba. Pe fondul scumpirilor la carburanți care au panicat un număr mare de șoferi și care…

Impozite mărite pentru românii cu mai mult de două mașini sau locuințe

Impozite mărite pentru românii cu mai mult de două mașini sau locuințe. Cei care au mai mult de două locuințe sau două mașini ar putea fi taxați în plus, bacșișul la restaurante ar urma să fie impozitat și nu este exclus să avem și o taxă pe zahăr.

Săptămâna de lucru cu 4 zile va fi legalizată și în România

Săptămâna de lucru cu 4 zile va fi legalizată și în România. După ce a fost legiferată în mai multe țări europene, săptămâna de lucru de patru zile are mari…