• Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană și vor ajunge pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara
  • Noua tranșă de vaccin de la compania Pfizer BioNTech, care constă în 697.320 de doze, ajunge luni în România
  • Până la acest moment, țara noastră a primit 5.820.029 doze de vaccin produse de compania Pfizer

România va primi luni o nouă tranșă de vaccin de la compania Pfizer BioNTech, care constă în 697.320 doze. Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană și vor ajunge pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara, a anunțat CNCAV.

Noua tranșă de vaccin de la compania Pfizer BioNTech, care constă în 697.320 de doze, ajunge luni în România.

Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană și vor ajunge pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara. Totodată, o parte din tranșa aferentă Centrului Regional Timișoara va sosi pe cale terestră.

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră.

Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, dozele fiind distribuite astfel: Centrul Național de Stocare București – 42.120 de doze; Centrul Regional de Depozitare Brașov – 81.900 de doze; Centrul Regional de Depozitare Cluj – 93.600 de doze; Centrul Regional de Depozitare Constanța – 93.600 de doze; Centrul Regional de Depozitare Craiova – 81.900 de doze; Centrul Regional de Depozitare Iași – 152.100 de doze; Centrul Regional de Depozitare Timișoara – 152.100 de doze.

Până la acest moment, țara noastră a recepționat 5.820.029 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 4.735.407 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației.

Sursa articol: Aleph News

Credit foto: felipecaparros

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Ce să bei pentru a-ți ține în frâu tensiunea arterială

Ce să bei pentru a-ți ține în frâu tensiunea arterială. Un obicei simplu te poate ajuta să diminuezi hipertensiunea. Dacă ai probleme cu tensiunea arterială crescută, cercetătorii au ajuns la concluzia că o băutură populară și la îndemâna oricui poate avea efecte imediate în scăderea hipertensiunii.

Doctorul care a descoperit Omicron: Mi s-a cerut să nu spun că dă forme uşoare ale bolii

Doctorul care a descoperit Omicron: Mi s-a cerut să nu spun că dă forme uşoare ale bolii. Angelique Coetzee, printre primii medici sud-africani care au aflat despre mutaţiile suferite de SARS-CoV-2, a povestit prin ce calvar a trecut, în momentul în care a dorit să comunice lumii rezultatele obţinute.

Copilul tău face febră şi are gura plină de băşici? Herpangina e de vină. De unde apare şi cum se tratează boala

Herpangina este o boală infecţioasă care afectează mai ales copiii cu vârste…

Pericolul ascuns din utilizarea îndelungată a paracetamolului

Pericolul ascuns din utilizarea îndelungată a paracetamolului. Risc de atac de cord şi accident vascular cerebral în cazul utilizării îndelungate a unuia dintre cele mai folosite medicamente în ţara noastră.