• Grupul Pfizer/BioNTech a primit aprobare de la FDA pentru vaccinarea adolescenților cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani.
  • Decizia FDA va accelera eforturile americanilor de a reduce numărul de infecții cu coronavirus.
  • Vaccinul Pfizer este deja autorizat pentru persoanele cu vârste de peste 16 ani.

Pfizer/BioNTech a primit aprobarea de urgență pentru vaccinarea adolescenților cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, relatează Associated Press.

Decizia FDA de a aproba solicitarea grupului Pfizer/BioNTech va accelera eforturile americanilor de a reduce numărul de infecții cu SARS-CoV-2, spun specialiștii în sănătate.

În acest moment, Pfizer este deja autorizat pentru persoanele cu vârste de 16 ani și peste 16 ani.

Vaccinarea ar putea începe imediat ce un comitet consultativ federal pentru vaccinuri va emite recomandări pentru utilizarea vaccinului în două doze la copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani. Recomandările sunt așteptate miercuri, 12 mai 2021.

Vaccinarea copiilor de toate vârstele va fi esențială pentru revenirea la normalitate. Majoritatea vaccinurilor COVID-19 distribuite la nivel mondial au fost autorizate pentru adulți.

Vaccinul anti-COVID produs de Pfizer este utilizat în mai multe țări pentru adolescenții cu vârsta de 16 ani și peste 16 ani, iar Canada a devenit recent prima țară care a extins utilizarea vaccinului pentru copiii cu vârste de 12 ani și peste 12 ani.

Părinții, administratorii școlari și oficialii din domeniul sănătății publice așteaptă cu nerăbdare ca vaccinul să devină disponibil pentru mai mulți copii.

„Acesta este un moment de răscruce în ceea ce privește capacitatea noastră de a lupta împotriva pandemiei COVID-19″, a declarat pentru Associated Press Dr. Bill Gruber, pediatru și vicepreședinte senior Pfizer.

FDA a declarat că vaccinul Pfizer este sigur și oferă o protecție foarte bună pentru adolescenții mai tineri. Afirmația se bazează pe rezultatele testelor efectuate pe mai mult de 2.000 de voluntari americani cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani.

Sursa articol: Aleph News 

Credit foto: twenty20photos

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Doctorul care a descoperit Omicron: Mi s-a cerut să nu spun că dă forme uşoare ale bolii

Doctorul care a descoperit Omicron: Mi s-a cerut să nu spun că dă forme uşoare ale bolii. Angelique Coetzee, printre primii medici sud-africani care au aflat despre mutaţiile suferite de SARS-CoV-2, a povestit prin ce calvar a trecut, în momentul în care a dorit să comunice lumii rezultatele obţinute.

Pericolul ascuns din utilizarea îndelungată a paracetamolului

Pericolul ascuns din utilizarea îndelungată a paracetamolului. Risc de atac de cord şi accident vascular cerebral în cazul utilizării îndelungate a unuia dintre cele mai folosite medicamente în ţara noastră.

Copilul tău face febră şi are gura plină de băşici? Herpangina e de vină. De unde apare şi cum se tratează boala

Herpangina este o boală infecţioasă care afectează mai ales copiii cu vârste…

Klaus Iohannis a explicat cum vor fi vaccinați românii!

Klaus Iohannis a explicat cum vor fi vaccinați românii. Președintele țării a detaliat, luni, după o ședință cu reprezentanții MAI, MApN și ai Ministerului Sănătății, cum va arăta campania de vaccinare. Președintele a explicat că vaccinul va fi administrat etapizat populației. La locul de muncă, în centre special amenajate și inclusiv „drive-through”.