Majoritatea elevilor învaţă superficial pentru materiile ce le consideră neimportante. În timpul şcolii online cei mai mulţi dintre profesori au dat note mari cu uşurinţă. Cristian, elev: Ei fac cu lucru bun, dar la finalul zilei noi o sa fim în pierdere.

Orele online au afectat ritmul de predare la clasă. Din această cauză, unii profesorii au fost mai indulgenţi şi au dat note mari mai uşor.

Asta chiar dacă majoritatea elevilor învăţau superficial. Despre importanţa notelor pentru o evaluare reală, îţi vorbeşte Cristian, elev în clasa a 11-a. Îţi spune că dacă primeşte un 10 la chimie o să îl facă să creadă ca e bun la acea materie, când de fapt realitatea e alta.

CRISTIAN RUSU, elev: Ei fac o chestia rea, dar cu intenţii bune. În perioada asta cu pandemia mulţi, îmi pare rau să spun, dar copiază, nu mai stai să înveţi, îţi pui foi pe pereţi. Până când nu o sa ne întoarcem fizic la şcoală noi o să continuăm să învăţăm superficial, este ceva inevitabil.

Cristina Despinescu este părinte a doi copii. Spune că e de aşteptat ca profesorii să fie ceva mai indulgenţi pentru că în online nu e atât de uşor de predat.

CRISTINA DOSPINESCU, părinte:  Atâta timp cât evaluarea nu este standardizata, normal că fiecare profesor va face evaluarea după propriile sale opinii şi vor corecta dupa propriile sale păreri.

Radu Gologan este profesor de matematică şi îţi vorbeşte despre cum predarea mot a mot la unele materii este necesară şi că notele nu se dau chiar atât de uşor.

RADU GOLOGAN, profesor:  Copii care vor să facă şcoală ,nu învaţă mot a mot şi ştiu să înţeleagă ce e vorba. Sunt şcoli în care notele sunt, mai ales la gimnaziu, notele sunt toate 10 şi după aceea când ajung elevii respectivi la un liceu de elită notele devin sub 7.

Cei care s-au descurcat mai bine decât noi în această perioadă sunt ţările nordice. Despre cum se face notarea elevilor în Suedia îţi spune Carmen Anghel, profesoară de matematică.

CARMEN ANGHEL, profesor: Accentul se pune pe feedback, să te dezvolţi tu ca om decât pe cunoştinţe de moment. Accentul se pune foarte mult în clasa a noua, iar acolo primesti tot ajutorul posibil. Se face tot posibilul ca copilul să îşi realizeze visurile.

Sursa articol: Mediafax

Credit foto: Google

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Doi copii din Ciugud și-au curățat satul de toate PET-urile și dozele aruncate de trecători

Doi copii din Comuna Ciugud, județul Alba, și-au curățat satul de toate PET-urile și dozele aruncate de trecători.Exemplu de bună creștere și civism la…

România locul I la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete

România locul I la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete. România a obținut locul I în cadrul concursului EGMO 2022, cu o medalie de aur și 3 de argint

Monica Anisie a anunțat ultimele reguli pentru începerea școlii

Monica Anisie a anunțat ultimele reguli pentru începerea școlii. Ministrul Educaţiei a precizat că zilnic va avea videoconferinţe cu Inspectoratele Şcolare, pentru a pregăti deschiderea noului an şcolar. Unităţile de învăţământ vor trebui să aibă stocuri de măşti pentru elevii care nu au sau cărora li se rup cele pe care le poartă. De asemenea, catalogul a fost eliminat în timpul cursurilor, pentru a ”eficientiza timpul”, iar orele de laborator vor fi evitate.

Ploaia de stele a Perseidelor va aprinde cerul acestei nopți, cu viteza de 15-20 de dorințe pe oră!

În noaptea dintre 11-12 august, părinți, copii și bunici deopotrivă, sunteți invitații unui spectacol grandios oferit gratuit de natură, în care, Perseidele căzătoare vor aprinde cerul, în cea mai “frumoasă ploaie de stele” a anului!