• Certificatul de vaccinare este acceptat în Islanda, Grecia, Madeira (Portugalia) și Insulele Azore
  • Certificatul trebuie să fie în limba islandeză, daneză, norvegiană, suedeză sau engleză.
  • Mergi cu certificatul de vaccinare în Madeira doar dacă ai cursă directă.
  • Dacă ai escală la Lisabona mai ai nevoie și de un test PCR negativ.

Tot mai multe țări își deschid granițele pentru turiști. Fiecare cu condițiile ei. În Islanda, de exemplu, poți să mergi dacă ai dovada că te-ai vaccinat, certificatul poate fi în format fizic sau electronic. Trebuie să fie în islandeză, daneză, norvegiană, suedeză sau engleză.

Totuși, pe aeroport certificatul va fi controlat de un epidemiolog. Dacă medicul consideră că documentul nu e valid, turiștii vor fi trimisi către un centru de testare. Dovada vaccinării te poate duce și în Grecia. Oamenii care au 14 zile de la a doua doză de vaccin nu vor mai sta în carantină. În Portugalia, situația este diferită.

Condițiile de călătorie în Portugalia

Certificatul de vaccinare îi ajută doar pe cei care merg cu zbor direct în Madeira. În cazul unei escale la Lisabona e nevoie și de un test PCR negativ. Regulile însă se schimbă de la o săptămână la alta.

„Reglementările din Madeira se schimbă în fiecare luni. În fiecare săptămână există un decret al guvernului regional care prelungește sau modifică măsurile în vigoare. De asemena pe teritoriu continental sunt aceste măsuri referitoare la traficul aerian acum, până în 30 aprilie. Ca să călătorești în Madeira sunt câteva excepții care sunt prevăzute de legislație. Și apar și la noi. Este acel tabel în care spune, dacă pasagerii care prezintă un certificat care atestă că au fost vaccinați sunt exceptați”, a declarat Raluca Trișcanu, diplomat Ambasada României la Lisabona.

Sursa articol: Aleph News

Credit foto:  krushon

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Cel mai bătrân copac din lume a fost descoperit în Suedia!

Cel mai bătrân copac din lume a fost descoperit în Suedia! Cu o vârstă estimată la aproape 10.000 de ani, cel mai longeviv copac din lume cunoscut până în prezent, a fost descoperit în pădurile Suediei.

Târgul de Crăciun din Sibiu se va ține chiar dacă este pandemie

Târgul de Crăciun din Sibiu se va ține chiar dacă este pandemie. Organizatorii celui mai frumos Târg de Crăciun din România spun că ediția din acest an nu se amână și nici nu se anulează. Astfel evenimentul din Sibiu ajuns la a 14-a ediție, va avea loc în perioada 13 noiembrie 2020 – 3 ianuarie.

Paradisul berzelor se află într-o comună pitorească de lângă Sibiu

Paradisul berzelor se află într-o comună pitorească de lângă Sibiu. Pe malul râului Cibin, se află Cristian, o comună cu aproape patru mii de locuitori din județul Sibiu, care a devenit între timp, un mic paradis al berzelor. Localnicii, împreună cu Asociația Prietenii Berzelor, le îngrijesc cuiburile şi le dau hrană din belşug, mai ales că frumoasele făpturi înaripate au devenit principala atracţie turistică a zonei.

Transfăgărășan și Transalpina se închid!

Transfăgărășan și Transalpina se închid! CNAIR anunță închiderea circulației pe sectoarele de munte de pe DN7C (Transfăgărășan) și DN67C (Transalpina)