• Astăzi afli dacă EMA va da undă verde vaccinului anti-COVID de la Johnson&Johnson.
  • Autorităţile americane din domeniul sănătăţii au recomandat marţi „o pauză” în utilizarea serului Johnson & Johnson.
  • Utilizare a fost suspendată în SUA şi în Europa din cauza apariției unor cazuri rare de tromboze.

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) urmează marți să emită avizul cu privire la vaccinul Johnson & Johnson împotriva Covid-19.

Astăzi, la ora 15:00, EMA va susține o conferință de presă privind siguranța vaccinului anti-COVID de la J&J. Decizia este așteptată de mai multe țări europene care vor accelerarea procesului de imunizare a populației.

Săptămâna trecută, în Statele Unite, două agenții de resort au recomandat o pauză în folosirea vaccinului anti COVID-19 de la compania Johnson & Johnson până la investigarea relatărilor despre apariția unor cheaguri de sânge la persoanele vaccinate.

Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor și Administrația pentru Alimente și Medicamente au spus într-o declarație comună că recomandă suspendarea din motive de precauție.

„Cred că vaccinarea se va relua, poate cu restricții. Nu sunt sigur ce va fi, dacă va fi legat de vârstă sau sex sau dacă va fi însoțit doar de un avertisment”, a declarat consilierul medical de la Casa Albă, Anthony Fauci.

Sursa articol: Aleph News

Credit foto: BBTree2012

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Doctorul care a descoperit Omicron: Mi s-a cerut să nu spun că dă forme uşoare ale bolii

Doctorul care a descoperit Omicron: Mi s-a cerut să nu spun că dă forme uşoare ale bolii. Angelique Coetzee, printre primii medici sud-africani care au aflat despre mutaţiile suferite de SARS-CoV-2, a povestit prin ce calvar a trecut, în momentul în care a dorit să comunice lumii rezultatele obţinute.

Pericolul ascuns din utilizarea îndelungată a paracetamolului

Pericolul ascuns din utilizarea îndelungată a paracetamolului. Risc de atac de cord şi accident vascular cerebral în cazul utilizării îndelungate a unuia dintre cele mai folosite medicamente în ţara noastră.

Copilul tău face febră şi are gura plină de băşici? Herpangina e de vină. De unde apare şi cum se tratează boala

Herpangina este o boală infecţioasă care afectează mai ales copiii cu vârste…

Klaus Iohannis a explicat cum vor fi vaccinați românii!

Klaus Iohannis a explicat cum vor fi vaccinați românii. Președintele țării a detaliat, luni, după o ședință cu reprezentanții MAI, MApN și ai Ministerului Sănătății, cum va arăta campania de vaccinare. Președintele a explicat că vaccinul va fi administrat etapizat populației. La locul de muncă, în centre special amenajate și inclusiv „drive-through”.