Premierul Florin Cîţu a anunţat, miercuri, că a preluat mandatul de ministru interimar la Sănătate şi primele şedinţe le va avea cu directorii Direcţiilor de Sănătate Publică şi cu managerii spitalelor COVID din ţară.”,

După ce preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul prin care Florin Cîţu a preluat interimarul la Ministerul Sănătăţii, premierul a spus ce va face în prima zi, în acest mandat.

„Am avut deja o întâlnire cu o parte din conducerea Ministerului Sănătăţii, iar mâine (joi – n.r.) o să am două conferinţe online, cu toţi directorii de DSP şi cu toţi directorii spitalelor COVID. În continuare rămâne o prioritate pentru noi în această perioadă dificilă să asigurăm cele 1.600 de paturi pentru Terapie Intensivă şi, în acelaşi timp, să gestionăm această perioadă dificilă” , a spus Cîţu.

Premierul a anunţat că şedinţa de Guvern care trebuia să aibă loc miercuri va avea loc joi, pentru că sunt acte normative care nu suportă amânare, unele dintre ele chiar de la Ministerul Sănătăţii.

Premierul a precizat că a preluat mandatul interimar la Sănătate până când cei de la USR PLUS vor numi alt ministru.

„Odată cu propunerea de revocare din funcţie a ministrului Vlad Voiculescu i-am transmis domnului preşedinte şi propunerea de numire a domnului Dan Barna în funcţia de ministru interimar al Sănătăţii. Având în vedere refuzul domnului Dan Barna de a-şi asuma această responsabilitate în acest moment, am înaintat preşedintelui României o nouă propunere, în persoana mea, propunere care a fost acceptată de către domnul preşedinte. Astfel, o să preiau interimatul la Ministerul Sănătăţii până când colegii noştri de coaliţie vor numi un ministru care să preia aceste atribuţii” , a mai spus Cîţu.

Premierul Florin Cîţu preia, de miercuri, interimatul la Ministerul Sănătăţii, după ce vicepremierul Dan Barna a refuzat funcţia. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul.

Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul prin care premierul Florin Cîţu preia  interimatul la Ministerul Sănătăţii. 

Sursa articol: Mediafax

Credit foto: Facebook Florin Cîțu

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Traian Băsescu reacționează după sentința de colaborator al Securității

Traian Băsescu reacționează după sentința de colaborator al Securității comuniste: ”Voi face demersurile legale la CEDO”

Cancelarul Austriei după vizita la Putin: Nu putem renunța la gazul rusesc

Cancelarul Austriei după vizita la Putin: Nu putem renunța la gazul rusesc. Cancelarul austriac Karl Nehammer a declarat că întreruperea gazului rusesc nu este

Dosar de Candidat: Adrian Bibu vs Astrid Fodor

Sâmbăta trecută a fost marcată de lansarea listelor cu candidații propuși pentru alegerile locale din partea celor mai importante partide politice din Sibiu. Însă, cum era de așteptat, actualul primar din partea FDGR, Astrid Fodor și propunerea PNL, Adrian Bibu sunt “vedetele” ce par a se fi despris deja în fața plutonului din cursa pentru Primăria Sibiu.

Cancelarul german Scholz: „Vrem să avem cea mai performantă armată din Europa”

Cancelarul german Scholz: „Vrem să avem cea mai performantă armată din Europa”. Cancelarul Olaf Scholz a anunțat o înarmare semnificativă a țărilor NATO…