Ora de iarnă 2020: Cum ne afectează sănătatea ora dată înapoi? Românii trec la ora de iarnă în ultimul weekend din luna octombrie. Astfel, în noaptea de 24 spre 25 octombrie ceasul se dă înapoi cu o oră, ora 4:00 devenind ora 3:00.

În noaptea de 24 spre 25 octombrie 2020 se revine la ora de iarna. Ceasurile vor fi date cu o ora inapoi, astfel incat ora 4:00 va deveni ora 3:00. Duminica, 25 octombrie 2020, va fi cea mai lunga zi din an, iar romanii vor avea prilejul sa doarma cu o ora in plus.

Anul acesta ar putea fi ultimul în care se schimbă ora!

Comisia Europeană a propus renunţarea la schimbarea sezonieră a orei în Europa. Statele membre au primit libertatea de a decide dacă doresc să aplice în mod permanent ora de vară sau pe cea de iarnă.

Statele care decid să menţină permanent ora de vară vor face ultima modificare în acest sens în ultima duminică din martie 2021. Cele care hotărăsc să rămână la ora de iarnă vor face ultima modificare în ultima duminică din octombrie 2021.

Ora de iarnă 2020: Cum ne afectează sănătatea ora dată înapoi? Specialiștii avertizează!

Specialiştii consideră că schimbare orei ar putea avea efecte asupra sănătăţii oamenilor. Persoanele pe care le poate afecta sunt în special cei cu afecțiuni precum apneea de somn, potrivit The Telegraph.

Joseph Gannon, șef al unei clinici pentru tulburări de somn, din Marea Britanie, explică. Ora de iarnă ne schimbă ritmul circadian. „Ritmul tău este modul în care reglezi ceasul corpului tău de 24 de ore și este dictat de lumină. Cu o oră mai puțin de lumină, nivelurile noastre de melatonina ar putea crește, oamenii fiind puțin mai letargici decât de obicei”, spune Joseph.

Specialistul precizează că ar putea dura câteva săptămâni până vom scăpa de această senzație.

„Sunt oamenii care se simt mai bine dimineața și oameni care se simt mai bine seara, iar de data aceasta, oamenii care preferă dimineața  vor avea puțin mai mult de suferit din cauza lipsei de lumină.”

Sunt dovezi însă că nu doar starea de spirit se va schimba în weekendul cu trecerea la ora de iarnă. Oamenii sunt chiar mai predispuși la accidente de mașină sau accidente vasculare cerebrale. Studiile au evidențiat că atunci când se schimbă ora oamenii sunt mai predispuși la infarcturi, AVC-uri, depresie sau dureri de cap.

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Legea moștenirii 2022: Cine primește averea în familie?

Legea moștenirii 2022: Cine primește averea în familie? Atunci când un membru al familiei moare, bunurile acestuia se împart la succesori. Totuși, nu de puține ori rudele ajung la neînțelegeri cu privire la moștenire. Alfă ce spune legea moșternirii și cum se împarte averea.

Cât se dă darul la nuntă în 2021

Cât se dă darul la nuntă în 2021? Nunțile sunt evenimente importante în viața oricărui cuplu, sunt extrem de frumoase, dar și costă. Este plăcut să îți alegi machiajul și ținuta elegantă pentru fericitul eveniment, dar acestea nu sunt singurele costuri cu care te vei confrunta de-a lungul acestui sezon de nunți. Mai este și darul de nuntă!

Românii care nu locuiesc la adresa din buletin rămân fără acte de identitate

Românii care nu locuiesc la adresa din buletin rămân fără acte de identitate. Cetățenii români care nu fac dovada că locuiesc efectiv la adresa din buletin, prin verificările făcute de polițiști, rămân fără acte de identitate, potrivit unui proiect de act normativ elaborat de Ministerul Afacerilor Interne. Totodată, se interzice înscrierea la aceeași adresă a mai mult de 10 persoane, dacă între acestea nu există legături de rudenie.

Arafat le cere românilor să nu mai ducă mâncare refugiaților: Se va strica!

Arafat le cere românilor să nu mai ducă mâncare refugiaților: Se va strica! Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, afirmă că nu…