Prima reacţie a lui Astrid Fodor după invalidarea mandatului de primar al Sibiului! Astrid Fodor, pentru care Judecătoria Sibiu a respins validarea sa în cel de-al doilea mandat de primar, a declarat, vineri, că a vorbit cu preşedintele Klaus Iohannis, care a încurajat-o.

Astrid Fodor a câştigat alegerile pentru Primăria Sibiu cu un procent de 43,05%, fiind urmată de candidatul liberal, Adrian Bibu, care a obţinut 31,13% dintre voturi. Cu toate acestea, primarul ales de sibieni a primit o veste șoc din partea Judecătoriei Sibiu. Aceasta nu a fost validată pentru al doilea mandat, din cauza deciziei ÎCCJ de incompatibilitate din vremea când era viceprimar, iar primar era Klaus Iohannis.

În ciuda deciziei de vineri a instanţei, Fodor spune că e convinsă că va câştiga în apel, la Tribunalul Sibiu.

„Eu sper că voi câştiga, nu cred că se va continua în acest mod şi la Tribunalul Sibiu. La Tribunalul Sibiu sunt judecători cu mai multă experienţă, competenţi şi am toată încrederea că se vor apleca asupra tuturor documentelor pe care le vom pune la dispoziţie. (…) Dacă aş fi avut cel mai mic dubiu (…) nu aş fi candidat.”, a declarat Astrid Fodor într-o conferinţă de presă, la sediul Forumului Democrat al Germanilor din România.

Prima reacţie a lui Astrid Fodor după invalidarea mandatului de primar al Sibiului! „Am vorbit cu preşedintele Iohannis şi m-a încurajat”

Prima reacţie a lui Astrid Fodor după invalidarea mandatului de primar al Sibiului! Astrid Fodor, pentru care Judecătoria Sibiu a respins validarea sa în cel de-al doilea mandat de primar, a declarat, vineri, că a vorbit cu preşedintele Klaus Iohannis, care a încurajat-o.

Întrebată dacă a vorbit cu preşedintele Klaus Iohannis, după decizia instanţei, Fodor a răspuns afirmativ şi a spus că Iohannis chiar a încurajat-o.

„Da, am vorbit astăzi (vineri – n.r.) cu preşedintele. O convorbire scurtă, preşedintele era la Consiliul Europei, la Bruxelles, dar am discutat scurt această situaţie. Bineînţeles că m-a încurajat. Domnul preşedinte cunoaşte foarte bine legislaţia şi e convins că se va ţine cont de ceea ce spune legea. Acelaşi lucru vrea: respectarea legii. Eu l-am sunat (…) Nu mă tem de nimic. Mă tem doar de Dumnezeu, în rest de nimic. Merg înainte. Am încredere în avocatul meu, în cei cu care mă consult (…), am încredere în justiţie.”, a mai spus Fodor.

Judecătoria Sibiu a transmis că a decis, vineri, să respingă cererea formulată de Biroul Electoral al Circumscripţiei Municipale Sibiu – nr. 1 pentru validarea mandatului de primar al Sibiului, atribuit lui Astrid Cora Fodor, în urma alegerilor locale desfăşurate în data de 27 septembrie 2020.

„A fost respinsă ca neîntemeiată cerere de intervenţie formulată de Astrid Fodor. Hotărârea urmează să fie comunicată prefectului judeţului Sibiu şi secretarului general al municipiului Sibiu, în vederea afişării la sediul unităţii administrativ teritoriale în termen de cel mult 24 de ore de la comunicare”, se arată în decizia Judecătoriei Sibiu.

Care sunt motivele invocate de către Judecătoria Sibiu?

Astrid Fodor a fost declarată incompatibilă, după ce Instanţa Supremă a dat câştig de cauză ANI, printr-o decizie din mai 2019. Stare de incompatibilitate a fost constatată când Fodor era viceprimar, iar primar al Sibiului era Klaus Iohannis.

Aceasta s-ar fi aflat, potrivit ANI, în stare de incompatibilitate în perioada 27 septembrie 2012 – 3 iulie 2014, întrucât a deţinut şi calitatea de membru în Consiliul de Administraţie al Colegiului Naţional “Samuel von Brukenthal” Sibiu şi pe cea de membru în Consiliul de Administraţie al Grădiniţei de copii cu program prelungit nr. 37.

Agenţia Naţională de Integritate anunţa, recent, că a comunicat către entităţile care validează mandatele aleşilor locali date şi informaţii referitoare la candidaţii la alegerile locale care se află sub interdicţia de 3 ani de a ocupa o funcţie eligibilă, în conformitate cu art. 25 din Legea nr. 176/2010.

Pe listă s-ar fi aflat însă şi primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor, care în lumina acestei decizii, n-ar mai fi putut să candideze pentru o funcție publică până la expirarea interdicției de 3 ani. Decizia nu este definitivă. Ea poate fi atacată cu apel în termen de 2 zile de la aducerea la cunoştinţă publică.

Sibienii ar putea fi chemați să aleagă un nou primar!

Însă, dacă Tribunalul va menţine decizia Judecătoriei de nevalidare a mandatului pentru Astrid Fodor, în Sibiu se pot relua peste trei luni noi alegeri pentru postul de primar, a precizat, pentru prefectul judeţului, Mircea Creţu.

Mai jos, puteți urmări declarațiile lui Astrid Fodor din conferința de presă susținută live de la sediul FDGR Sibiu:

https://www.facebook.com/ebenmedia.ro/videos/711154792831065/

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Doi prieteni și-au deschis croitorie în Sibiu: „Ne-am săturat de munca în 3 schimburi”

Doi prieteni și-au deschis croitorie în Sibiu: „Ne-am săturat de munca în 3 schimburi”. Ciprian Roman și Nicu Giurgiu sunt doi prieteni care și-au petrecut…

Femeie din Sibiu s-a dat drept refugiată ca să primească donații

Femeie din Sibiu s-a dat drept refugiată ca să primească donații. O femeie de 32 de ani din Sibiu este cercetată penal după ce s-a dat drept refugiată din Kiev

Traian Băsescu reacționează după sentința de colaborator al Securității

Traian Băsescu reacționează după sentința de colaborator al Securității comuniste: ”Voi face demersurile legale la CEDO”

Medic la Spitalul Județean Sibiu anchetat dupa ce ar fi jignit fiica unui pacient

Medic la Spitalul Judetean Sibiu anchetat dupa ce ar fi jignit fiica unui pacient. Anchetă la Spitalul Județean Sibiu, după ce un medic a fost înregistrat jignind fiica unui pacient: “Ce vrei tu, nesimțito?” Spitalul Județean Sibiu a început o anchetă după ce în spațiul public a apărut o înregistrare în care un medic jignește o femeie, fiica unui pacient.